Foto: Barabás Ákos.

Sala Sporturilor „Rákóczi” din Odorheiu Secuiesc este în aceste zile gazda turneului final al Cupei României la futsal, competiție rezervată juniorilor sub 19 ani.

În prima zi a Final Eight-ului spectacolul a fost la el acasă. Lovitura de începere a fost dată de Bukovina Vicov și Informatica Timișoara. După un început echilibrat, echipa pregătită de Daniel Rupa a făcut legea pe teren și s-a impus la scor.

În cea de-a doua partidă a zilei s-au confruntat West Deva, aflată în premieră în această fază a competiției, și CSM Târgu Mureș. Juniorii liderului Ligii 2 și-au respectat statutul de favoriți și s-au calificat în semifinale, după un meci foarte bun. „Nu mi-a fost teamă, ci mai degrabă a fost vorba de emoții. Știam că avem echipa mai bună, dar am avut emoții pentru băieți. Mă bucură acest succes și sper să nu ne oprim aici”, a declarat, pentru www.frf.ro, Endre Kacso, șeful secției de futsal de la CSM Târgu Mureș și selecționer al naționalei U19 a României.

Partidă echilibrată și disputată între FK Odorheiu Secuiesc și ACS Futsal Ceahlăul Piatra-Neamț s-a terminat în favoarea formației harghitene. Gazdele au avut însă mult de lucru pentru a depăși o echipă a Ceahlăului foarte ambițioasă.

Ultimul meci al zilei la Odorheiu Secuiesc a fost și cel mai disputat. KSE Târgu Secuiesc și CS United Galați au oferit un spectacol total. KSE s-a impus dramatic la loviturile de departajare, după 3-3 în timpul regulamentar.

Unii sunt triști, alții se bucură, acesta e sportul. Cred că s-au calificat în careul de ași al competiției cele mai bune echipe. Mi-a plăcut ce am văzut în prima zi a turneului final. Sunt sigur că spectacolul va continua”, a adăugat același Endre Kacso.

La Odorheiu Secuiesc este prezent pentru a-i urmări pe cei mai buni juniori din România și Robert Lupu, selecționerul primei noastre reprezentative.

Echipele Informatica Timișoara, KSE Târgu Secuiesc, CSM Târgu Mureș și Futsal Klub Odorheiu Secuiesc fac parte așadar din careul de ași al Cupei României la futsal rezervată juniorilor sub 19 ani.

Rezultatele din prima etapă a Final Eight-ului Cupei României U19 la futsal:

marți, 5 martie

Bukovina Vicov – Informatica Timișoara 2-12
West Deva – CSM Târgu Mureș 3-6
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț 5-3
KSE Târgu Secuiesc – CS United Galaţi 6-5 (după lovituri de departajare)

Programul semifinalelor, miercuri, 6 martie:

Informatica Timișoara – KSE Târgu Secuiesc
CSM Târgu Mureș – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc