Superliga Națională la futsal programează azi la Târgu Mureș, de la ora 19.00, un duel de zile mari: AS CITY’US – Informatica Timișoara!

Confruntarea dintre cele două forțe ale futsalului românesc, meci restanță din etapa a treia a returului, este în același timp și ultima din sezonul regular. În week-end demarează play-off-ul!

Informatica Timișoara nu mai poate pierde fotoliul de lider, indiferent de rezultatul din meciul de azi. În schimb, pentru campioana CITY’US partida e foarte importantă. Trupa pregătită de Cosmin Gherman are nevoie de cel puțin un egal pentru a încheia sezonul pe locul doi, după Timișoara și în fața celor de la Autobergamo Deva.

”Dacă termină pe locul secund, CITY’US va juca două meciuri din trei cu Deva acasă, la Târgu Mureș, ceea ce ar reprezenta un avantaj clar. La Deva, unde lumea e pasionată de futsal, e greu un meci, dar două! Noi nu mai putem pierde locul 1. Asta nu înseamnă că facem jocul celor de la Deva sau pe cel al campionilor de la Târgu Mureș”, spune Robert Lupu, antrenorul-jucător al liderului Informatica Timișoara, care punctează: ”Pentru noi, partida de azi e un test înaintea play-off-ului. Nici nu se putea un test mai tare!”.

”Jucăm cu echipa de pe primul loc! Noi suntem însă campionii, iar asta obligă. O spun însă de la început: vom juca la spectacol. Nu mai contează pe ce loc terminăm, doi sau trei, important e să facem spectacol. Pentru că futsalul asta e, spectacol. Păcat că nu e mediatizat pe cât merită. Vrem titlul și în acest an și suntem pregătiți pentru asta. Nu trebuie să ne temem de vreun adversar, dacă dorim să devenim din nou campioni”, a declarat și Cosmin Gherman, antrenorul-jucător al mureșenilor.

Partida de azi va fi un duel interesant și între cei doi antrenori-jucători, doi dintre cei mai importanți internaționali români din ultimul deceniu, Cosmin Gherman, la Târgu Mureș, și Robert Lupu, la Timișoara.

”Mă bag la joc! N-am cum să stau pe margine la o asemenea partidă! Îmi e dor de o confruntare cu foștii mei colegi, cu prietenii mei. Abia îl aștept pe Gabriel Dobre, bunul meu prieten. Va fi spectacol”, spune Gherman.

”Chiar dacă am un cartonaș galben și în cazul în care primesc unul azi stau în prima etapă a play-off-ului, tot mă bag azi! E prea frumos”, spune și Lupu.

În tur, Timișoara a învins cu 7-2!

ADI DOBRE