Informatica Timișoara, vicecampioana României, și CS United Galați, liderul sezonului regular al Ligii I la futsal, au oferit duminică seară un spectacol total în primul meci al duelului din semifinalele play-off-ului. Programată după regula „cel mai bun din trei jocuri”, prima dispută dintre Informatica și United, care s-a desfășurat în Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara, a fost dramatică, bănățenii impunându-se la loviturile de departajare, scor 8-7!

Simić: „Asta da semifinală!”

Informatica a luat astfel o opțiune importantă pentru calificarea în marea finală, dar duelul se va muta la Galați, acolo unde United nu a pierdut în ultimul an decât o singură dată!

Locul 4 la finalul sezonului regular, Informatica a fost condusă cu 1-0 și cu 2-1, dar a reușit să ducă primul meci din confruntarea cu United în prelungiri, la finalul timpului regulamentarb scorul fiind 3-3. În timpul suplimentar, trupa pregătită de selecționerul Robert Lupu, Informatica Timișoara a condus cu 5-3, dar s-a văzut egalată, meciul ajungând astfel la episodul loviturilor de departajare. Timișoara, care a cucerit luna trecută Cupa României la „penalty”-uri, s-a impus în fața gălățenilor cu 8-7!

„Meciul a fost unul extraordinar. Dramatic, de înaltă ținută”, a declarat, pentru www.frf.ro, David Asandei, antrenorul liderului United Galați.
„S-a ajuns, din păcate, la loteria loviturilor de departajare. Nu am ce să le reproșez băieților, care au luptat admirabil. Am arătat că avem potențial, că avem o echipă bună. Putem întoarce scorul acestei semifinale în favoarea noastră, mai ales că vom juca acasă”, a mai spus Asandei.

La finalul jocului de duminică, internaționalul sârb Miloš Simić, jucătorul echipei Informatica, unul dintre cei mai buni jucători ai confruntării de pe Bega, a mers la David Asandei și i-a spus: „Asta da semifinală! A fost un meci adevărat”!

Al doilea meci al semifinalei dintre United Galați și Informatica Timișoara se va juca marți, 9 mai, de la ora 18.00, confruntare ce va fi transmisă în direct de Digi Sport. În cazul în care United se va impune, partida decisivă se va disputa a doua zi, miercuri, 10 mai, și va fi, de asemenea, transmisă în direct de Digi Sport.

Începe confruntarea Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva

Al doilea duel din semifinalele play-off-ului debutează azi la Odorheiu Secuiesc, acolo unde se vor confrunta formația locală, Futsal Klub, locul trei la finalul sezonului regular, și Autobergamo Deva, locul doi. Confruntarea e programată de la ora 18.00 și va fi transmisă LIVE pe facebook  și pe Youtube!

După confruntarea de azi, „bătălia” dintre FK Odorheiu Secuiesc și Autobergamo se va muta la Deva pentru cel puțin un meci.

Deva pornește cu prima șansă în duelul cu FK Odorheiu Secuiesc, cel puțin teoretic, dar trupa pregătită de Zoltan Jakab, fost selecționer al României și cel mai titrat antrenor român, vrea și ea să joace finala play-off-ului! „Va fi o dispută echilibrată, mai ales în această primă partidă de la Odorhei, unde, sunt sigur, sala va fi plină. Sper din tot sufletul să câștigăm, să ne întoarcem acasă cu o victorie și să ne calificăm după două meciuri. Trei meciuri înseamnă oboseală, cartonașe galbene. Am încredere în echipă. Băieții sunt pregătiți și motivați”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei Autobergamo Deva.

Meciul de la Odorheiu Secuiesc va fi condus de tantemul Gabriel Gherman (București) – Daniel Decă Daniel (Brăila), doi dintre cei mai buni arbitri din futsalul românesc. Rezervă va fi Dumitru Balaban (Galaţi), iar observatori Doru Balmus (Galaţi) și Marius Mititel (Bucureşti).