Naționala de futsal a României a susținut în această săptămână la Arad două meciuri de verificare în compania selecționatei similare a Albaniei. Tricolorii, fără câțiva jucători de bază, s-au impus în ambele confruntări, 3-1 și 4-2, selecționerul Robert Lupu declarându-se mulțumit de această acțiune. 

Din lotul primei reprezentative pentru „dubla” cu Albania au făcut parte și doi debutanți, Andrei Crăciun, de la vicecampioana CS United Galați, și Valentin Ilaș, de la campioana Informatica Timișoara. Attila Biro, Autobergamo Deva,  Henrique Ribeiro, Cartagena, și Octavian Cireș, CS United Galați, chemați la echipa națională în premieră în acest an au mai bifat câteva meciuri.

A fost o acțiune reușită. Am întâlnit un adversar, Albania, care ne-a pus probleme, o națională care a adus la Arad zece jucători ce evoluează în liga secundă italiană, cu oameni excelenți în duelurile unul contra unul în benzi. Pot spune că din punct de vedere al calității, Albania a stat mai bine. Tehnico-tactic am fost însă peste adversar și cred că asta a făcut diferența. Ne bucură cele două victorii, pentru că, în cele din urmă, rezultatele contează. Era de așteptat ca jocul nostru să sufere puțin, dar, repet, ne bucură rezultatele din cele două meciuri, pe care le consider foarte bune”, a declarat, pentru www.frf.ro, Robert Lupu, selecționerul primei noastre reprezentative.

Accidentat în primul meci, Sávio Valadares, vedeta naționalei României, nu a mai evoluat în cea de-a doua partidă. „A trebuit să ne descurcăm fără Sávio, iar asta a fost o altă provocare peste care am trecut cu bine”, a adăugat Lupu, care a analizat și evoluțiile „recruților”: „Andrei Crăciun și Valentin Ilaș au fost prezenți pentru prima oară la o acțiune a echipei naționale, dar s-au descurcat foarte bine. Au primit minute suficiente în ambele jocuri și au profitat, lăsând o impresie foarte bună. Biro și Cireș, care aveau deja două-trei convocări la echipa națională, încep să se obișnuiască. Trebuie să lase însă emoțiile acasă! Această acțiune ne-a dovedit încă o dată că avem viitor. Mă bucur pentru Henrique Ribeiro, care se dovedește o naturalizare inspirată. Ne-a ajutat în foarte multe momente. E puternic, aduce forță, acolo, în față, e un pivot excelent. Să nu uităm și amănuntul că ne-au lipsit câțiva oameni pe care am contat la ultimele acțiuni. Felipe Oliveira abia s-a instalat la Napoli și nu a putut veni. Apoi au fost accidentații Szőcs László și Cristi Matei”.

Următoarea acțiune a primei reprezentative va avea loc la sfârșitul lunii viitoare, atunci când în țara noastră va sosi una dintre cele mai tari naționale din lume, Spania!

Lotul României pentru cele două partide cu Albania a fost următorul: Vlad Iancu (Informatica Timișoara), Petrișor Tonița (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș (FK Odorehiu Secuiesc) – portari; Adrian Pânzaru, Biro Attila, Paulo Ferreira (toți Autobergamo Deva), Savio Valadares, Valentin Ilaș, Liviu Ruxandari, Mimi Stoica (toți Informatica Timișoara), Octavian Cireș, Andrei Crăciun (ambii United Galați), Alpar Csoma (FK Odorheiu Secuiesc), Henrique Ribeiro (Cartagena/Spania).

Următoarele jocuri oficiale ale naționalei de futsal a României vor fi în toamna lui 2019, în calificările pentru Cupa Mondială 2020. La turneul final se califică 7 reprezentante ale Europei, iar tricolorii vor intra direct în Main Round-ul preliminariilor.

 

Articol de Adi Dobre