După această rundă, campionatul se întrerupe, pentru meciurile naționalei din barajul pentru calificarea la turneul final al Campionatului European de anul viitor din Slovenia. România va lupta cu Georgia pentru biletul la EURO 2018. Tricolorii vor disputa primul meci contra Georgiei pe teren propriu, la Deva, pe 12 septembrie. Manșa secundă se joacă pe 26 septembrie.

Etapa a doua a Ligii I la futsal debutează vineri, 1 septembrie, la Sfântu Gheorghe, acolo unde se întâlnesc Spicom și CS United Galați, vicecampioana României. Gazdele partidei au debutat cu stângul în noul sezon, înfrângere la scor, 1-9, în deplasare, cu nou-promovata Imperial WET Miercurea Ciuc, în timp ce United, cu un nou antrenor, Cosmin Gherman, a trecut, pe teren propriu, de fosta campioană City’US Târgu Mureș, 3-0.

Runda se va încheia luni, 4 septembrie, la Timișoara, cu duelul dintre Informatica, supercampioana României, și Muncitorul Reșița, cea care a încasat în prima etapă, pe teren propriu, 13 goluri de la FK Odorheiu Secuiesc.

Campioana Autobergamo Deva primește în această etapă vizita celor de la Imperial WET Miercurea Ciuc.

Toate partidele etapei vor fi transmise în direct pe Facebook Futsal Romania și pe YouTube Futsal Romania.

Etapa a II-a:

1 septembrie
ora 18:00 Spicom Sfântu Gheorghe – CS United Galaţi
2 septembrie
ora 17:00 City’US Târgu Mureș – Dunărea 2005 Călărași
3 septembrie
ora 14:00 CSM Politehnica Iași – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc
ora 18:00 Autobergamo Deva – Imperial Wet
4 septembrie
ora 18:00 Informatica Timișoara – Muncitorul Reșița