Informatica Timişoara, vicecampioana României la futsal, a demarat de câteva zile pregătirile pentru noul sezon, al doilea de la înfiinţarea clubului bănăţean. Joi, lotul pregătit de Robert Lupu, care e şi selecţionerul primei reprezentative, va trece graniţa în Serbia, la Vârșeț, pentru un stagiu de pregătire de opt zile.

Vlad Iancu a plecat

În pauza competiţională, Informatica s-a despărţit de câţiva jucători. Astfel, s-a renunţat la serviciile lui Slaven Novoselac, în timp ce Vlad Iancu, portarul echipei naţionale, şi-a reziliat contractul de comun acord cu clubul. "Vlad Iancu şi-a exprimat dorinţa de a părăsi echipa încă din finalul sezonului trecut. Asta a fost una dintre marile mele supărări", a declarat Robert Lupu.

Veteranul Gabi Dobre a plecat la Iaşi, unde, după cum a declarat, doreşte doar să antreneze. "Gabi a primit o şansă foarte bună la Iaşi, aceea de a fi antrenor principal. Noi l-am fi dorit în continuare alături de noi, inclusiv ca secund. Mă bucur pentru el şi sunt convins că va face treabă la CSMS Iaşi", a spus Robert Lupu, care e încântat de noile achiziţii, internaţionalii sârbi Slobodan Rajčević şi Miloš Simić.

Turneu pe Bega

În cantonamentul din Serbia, Informatica ar putea disputa pe final chiar un meci amical. "Chiar dacă nu vom disputa niciun meci de verificare, nu ne facem probleme. Avem în plan un turneu, acasă, la Timişoara, la care vrem să invităm canpioana României, City’US Târgu Mureş, şi două echipe din străinătate. Una ar putea fi Economac, echipa campioană a Serbiei, alta ar putea fi Gyor, din Ungaria. Nu e nimic bătut în cuie", a spus Robert Lupu, care a dezvăluit obiectivele pentru viitorul sezon: "Proiectul numit Informatica Timişoara continuă. Anul acesta, sunt convins, e şi mai bun. Obiectivele Informaticii? Campionatul, Cupa şi Supercupa! Avem un lot foarte bun, chiar mai bun decât cel din sezonul trecut. Avem timp pentru omogenizare, aşa că sunt foarte optimist", a punctat Robert Lupu.

Antrenorul bănăţenilor speră ca sezonul 2016-2017 al Ligii I la futsal să fie cel puţin la fel de valoros ca şi cel recent încheiat. "Deva se întăreşte. Să vedem ce se va întâmpla la Târgu Mureş. Am înţeles că cei de la Odorhei au şi ei ambiţii mari. Asta nu poate decât să ne bucure", a încheiat Lupu.