Liga a II-a la futsal a programat în acest week-end patru din cele cinci meciuri ale etapei cu numărul 12. Toate cele patru confruntări au fost deosebit de spectaculoase, cu multe goluri.

La Piatra-Neamț, în partida dintre Ceahlăul și Informatica 2 Timișoara s-au înscris 16 goluri! Gazdele au învins cu 10-6, dar continuă să se afle pe locul trei, la trei puncte de Imperial WET Miercurea Ciuc, care a disputat meciul din această rundă în avans, și Colțea Brașov.

Formația brașoveană a avut parte de o deplasare grea în această etapă. „Drumul a fost lung și anevoios! S-a plecat din Brașov spre Vicov sâmbătă după prânz și s-a ajuns aproape de miezul nopții”, a povestit, pentru www.frf.ro, Ciprian Jurubescu, președintele echipei Colțea.
Patida de la Vicov, localitate aflată la granița cu Ucraina, în județul Suceava, a fost una de senzație!
Gazdele, locul 7 în clasament, au început perfect partida și conduceau la un moment dat cu 5-1! La pauză a fost 7-5 pentru moldoveni. La reluare, Colțea, cu o trupă mult mai experimentată, a întors rezultatul. Cu mai puțin de două minute înainte de final, brașovenii conduceau cu 11-9. Gazdele au egalat la „11”, dar, când mai rămăseseră câteva secunde din meci, Adrian Călugăreanu, legitimat recent de Colțea, a marcat și a adus victoria pentru gruparea brașoveană.

„În viața mea n-am văzut așa ceva”, a spus, la final, unul dintre jucătorii brașoveni. „La Vicov se joacă futsal adevărat! Toate echipele au viață grea acolo! Oamenii din zonă nu prea mai au fotbal, așa că s-au îndreptat spre futsal. Noi nu am deplasat tot lotul. Mulți dintre băieți muncesc și au rămas acasă, pentru că aveau de lucru”, a declarat Ciprian Jurubescu, președintele de la Colțea Brașov.

La Gheorgheni, formația locală, Inter s-a impus cu 6-5 în fața celor de la Luceafărul Buzău. Tot cu 6-5 a câștigat și Fortius Buzău în deplasarea de la Sighișoara.
Partida cea mai „săracă” în goluri din această rundă s-a disputat în urmă cu mai bine de o săptămână la Miercurea Ciuc, unde s-au înscris „doar” zece goluri! Toate de Imperial WET, liderul ligii secunde, care a trecut la pas de „lanterna roșie” Blue Angel Cristian Brasov.

Rezultatele etapei a 12-a:

Imperial Wet – Blue Angel Cristian Brașov 10-0
Futsal Ceahlaul Piatra-Neamț – Informatica 2 Timișoara 10-6
AS Inter Gheorgheni – Luceafărul Buzău 6-5
Bukovina Vicov – Colțea 1920 Brașov 11-12
Pro-Tineret Sighișoara – Fortius 2014 Buzău 5-6

Clasament:
1. Imperial WET 30p; 2. Colțea 30p; 3. Ceahlăul 27p; 4. Luceafărul 16p: 5. Informatica 16p; 6. Fortius 16p; 7. Bukovina 15p; 8. Inter 12p; 9. Pro-Tineret 10p; 10. Blue Angel 0p