Victorii pe linie pentru primele patru clasate în acest week-end în etapa a 15-a a Ligii I la futsal, rundă care se va încheia luni seară la Iași, acolo unde se vor afla față în față Futsal Poli și Informatica Timișoara, partidă care nu mai poate influența partea superioară a ierarhiei.

Etapa a 15-a a debutat la Călărași cu partida dintre Futsal Club Dunărea și Bukovina Vicov. Așa cum era de așteptat, meciul nu a avut istoric, trupa lui Marian Șotârcă impunându-se la scor, 7-2. Bukovina, cu un junior de nici 16 ani în poartă, Alin Cîrdei, nu a rezistat la Călărași decât șase minute, dar a încheiat onorabil prima parte a jocului 2-4. La reluare, Dunărea a accelerat, a dominat și a înschis tabela la 7-2.

Dunărea – Bukovina 7-2 (4-2)
Au marcat:
Paulo Pinto (5.47), Ionuţ Movileanu (8.07), Cesar Ribeiro (8.19), Rodrigo Coelho (18.45, 36.47), Thyago Monteiro (27.44), Yanez Galan (31.50) / Alin Schipor (15.56), Andrei Ilaş (19.43)

Dunărea: 1. Andrei Moldovanu – 14. Yanez Galan, 6. Doru Rotaru, 17. Thyago Monteiro, 7. Marian Plugaru.
Rezerve: 21. Igor Garcia – 9. Gelu Niţu, 4. Andrei Ghiuţă, 3. George Tomescu, 12. Paulo Pinto, 11. Rodrigo Coelho, 15. Cesar Ribeiro, 87. Gabriel Şerban, 2. Ionuţ Movileanu.
Antrenor: Marian Şotârcă

Bukovina: 1. Alin Cîrdei – 11. Daniel Schipor, 15. Adrian Coroamă, 6. Theodor Lelcu, 10. Alin Schipor.
Rezerve: 9. Daniel Cîrdei, 8. Constantin Ionescu, 3. Andrei Ilaş. Antrenor: Corneliu Câlcea

Arbitri: Marian Ivănescu (Bucureşti) – Georgian Cezar Ionescu (Buzău). Observator:  Radu Petre (Bucureşti)

Imperial WET, lider pentru 24 de ore!

Victorie la scor și pentru Imperial WET Miercurea Ciuc. Gruparea harghiteană a trecut de Clujana Cluj, singura formație fără punct contabilizat în acest sezon. Deși a încasat zece goluri, formația clujeană a reușit și ea două pe final, atunci când gazdele și-au permis să se relaxeze.

În urma victoriei, Imperial WET a trecut, în premieră, pe primul loc în Liga I, cel puțin până a doua zi, când liderul Autobergamo Deva avea programat meciul cu SCM Gloria Buzău

Imperial WET – Clujana 10-2 (6-0)
Au marcat
: Tankó Levente (5, 33), Cristian Matei (8), Lukas Francini (13, 13), Alvaro de Luis (16), Stefan Rakici (20, 25), Florin Matei (30, 33) / Paul Cîmpean (35), Sergiu Bercea (40).

Imperial WET: Victor Lopez Gonzales, Gică Dospinescu, Paltán Roland – Cristian Matei, Florin Matei, Alvaro De Luis, Sztefan Rakics, Szőcs László, Mario Duque, Lucas Francini, Tankó Levente, Péter Bendeguez. Antrenor: Cosmin Gherman.

Arbitri: Asistent: Balint Attila – Szabo Attila (Odorheiu Secuiesc). Observator: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Spectacol la Galați

Derby-ul etapei cu numărul 15 s-a jucat, tot sâmbătă, la Galați, între CS United, vicecampioana ultimilor doi ani, și FK Odorheiu Secuiesc.

Gazdele au făcut o primă repriză excelentă și au intrat la cabine cu un avantaj de trei goluri. A fost repriza antrenorului-jucător Florin Ignat, cel care a găsit, se pare, rețeta tinereții fără bătrânețe! Fostul mare internațional, care peste câteva zile, pe 26 februarie, va împlini 37 de ani, a fost încă o dată sufletul echipei. FK Odorheiu Secuiesc, formație pregătită de Jakab Zoltan, cel mai titrat antrenor din istoria futsalului românesc, a fost incapabilă de replică. Harghitenii și-au revenit după pauză adjudecându-și repriza a doua, dar a fost insuficient pentru a pleca neînvinși de la Galați.

Ca și Imperial WET, United a avansat în clasament după succesul de sâmbătă. Gălățenii au urcat până pe locul doi, până la ora meciului Gloria – Autobergamo de duminică.

United – FK Odorheiu Secuiesc 4-2 (3-0)
Au marcat
: Tudose (7.27), Ignat (11.03, 32:24), Araujo (17:50) / Sz. Barna (27:30), Manya (31:28)

United: Wellington, Păduraru – Petică, Tudose, Borges, Cireș, Crăciun, Lașcu, Araujo, Mimi Stoica, Ignat, Cojoc. Antrenor: Florin Ignat.

FK Odorheiu Secuiesc: Grigoraș, Sebestyen – Manya, Csoma, Miklos, Kedei, Galfi, Balint, Hadnagy, T. Jakab, Tifan, Szocs, Sz. Barna. Antrenor : Zoltan Jakab.

Arbitri: Vlad Ciobanu – Bogdan Hanceariuc (Iași). Observator: Gabriel Gherman (București)

Deva a revenit primul loc

Doar 24 de ore a stat pe locul trei Autobergamo Deva. Duminică, 17 februarie, Autobergamo s-a impus clar în deplasarea de la Buzău, 10-3 cu nou-promovata SCM Gloria, și a revenit în fotoliul de lider al Ligii I.

Scorul a fost deschis însă de gazde, prin Șchiopu, Autobergamo Deva fiind nevoită să se întrebuințeze serios pentru a egala. Odată ce a turat motoarele, echipa pregătită de Nelu Stancea a fost de neoprit.

La început i-am chinuit serios pe cei de la Deva! Cu transferurile făcute în această iarnă suntem mai puternici. Am mare încredere în echipă și sper să abordăm play-out-ul de pe primul loc și tot acolo să încheiem acest prim sezon în Liga I”, a declarat, pentru www.frf.ro, Iulian Trăznea, antrenorul echipei SCM Gloria Buzău.

Formația hunedoreană a ajuns la cota 115 goluri marcate în acest sezon! În meciul de la Buzău, antrenorul Nelu Stancea i-a folosit și pe juniorii Vlad Costea și Ion Anton. Ultimul, care e evoluat inclusiv pentru naționala mare a Republicii Moldova, a mai bifat minute în tricoul echipei hunedorene. În schimb, Vlad Costea și-a făcut la Buzău debutul în Liga I. „Sunt doi jucători de mare talent și de mare perspectivă”, i-a lăudat Doru Popa, președintele echipei Autobergamo Deva.

Gloria – Autobergamo 3-10 (1-5)
Au marcat: Șchiopu, Toma, Vișan / Obadă (de două ori), Paulo Ferreira (de două ori), Andre Sasse (de două ori), Gomes (de două ori), Pânzaru, Toni Jodas

Gloria: Sorin Mălâia, Răzvan Radu, Radu Burciu, Vincene Toma, Andrei Cârstea, Ionuț Vișan, Radu Pisică, Mario Șchiopu, Andrei Croitoru, Cosmin Minoiu, Georgian Bălan, Lucian Trăznea, Ion Dumitru, Paul Isac, Cornel Țicalo. Antrenor: Iulian Trăznea

Autobergamo: Tonița, Iancu, Obadă, Pânzaru, Ferreira, Varela, Andre Sasse, Gomes, Biro, Toni Jodas, Costea, Anton. Antrenor: Nelu Stancea

Arbitri: Florin Aurelian Macovei – Flavius Ionuț Cojocaru (Galaţi). Observator: Andrei Ioniță (Bucureşti)

Rezultatele și programul etapei a 15-a:

Futsal Club Dunărea Călărași – Bukovina Vicov 7-2 (4-2)
Imperial WET Miercurea Ciuc – CFF Clujana Cluj 10-2 (6-0)
CS United Galaţi – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 4-2 (3-0)
SCM Gloria Buzău – Autobergamo Deva 3-10 (1-5)

luni, 18 februarie, ora 16:00
Futsal Poli Iași – Informatica Timișoara

Arbitri: Ovidiu Dan Curta (Târgu Mureş), Mihai Alexandru Kiuţă (Braşov)
Observator: Marius Năstasă (Piatra Neamţ)

Clasament: 1. Autobergamo 36p; 2. Imperial WET 34p; 3. United 34p; 4. Dunărea 30p; 5. Informatica 24p; 6. Odorheiu Secuiesc 24p; 7. Poli Iași 13p; 8. Gloria Buzău 13p; 9. Bukovina Vicov 3p; 10. Clujana 0p

Liga a II-a: CSM Târgu Mureș a câștigat derby-ul cu Târgu Secuiesc

Tot în acest week-end, Liga a II-a a programat meciurile etapei cu numărul 12. Runda a fost dominată de confruntarea dintre liderul CSM Târgu Mureș și KSE Târgu Secuiesc.

Cele două formații făcuseră spectacol în tur, atunci când KSE s-a impus cu 7-5. A fost prima și ultima înfrângere a echipei CSM Târgu Mureș în acest sezon. Trupa pregătită de Lucian Nicușan și-a luat revanșa în acest week-end, câștigând derby-ul cu 3-1.

Confruntarea a stat sub semnul echilibrului. Cu cinci minute înainte de final, scorul era încă 0-0. A început însă nebunia! Szőcs László, fostul jucător de la Imperial WET Miercurea Ciuc, a „spart gheața”, aducând formația gazdă în avantaj. După doar un minut, Vlad Țipău a mărit avantajul gazdelor, după ce a transformat o lovitură de la 10 metri. Oaspeții de la Târgu Secuiesc au scos portarul și au reușit să reducă din diferență, beneficiind de un autogol, la o fază confuză în fața porții mureșene. Vlad Țipău a adus liniștea în tabăra CSM-ului, închizând tabela la 3-1!

Într-o altă partidă, la Galați, echipa a doua a clubului United a învins cu 4-1 principala urmăritoare a liderului, Fortius Buzău. Petică (8), Boșneagă (13), Arhire (39) și Iorga (40) au înscris pentru gălățeni, golul de onoare al formației buzoiene fiind semnat de Chirică (12).

AS Inter Gheorgheni și Pro-Tineret Sighișoara au încheiat la egalitate, 6-6, la capătul unui meci foarte spectaculos.

Liga a II-a, etapa a 12-a:
CSM Târgu Mureș – KSE Târgu Secuiesc 3-1 (0-0)
AS Inter Gheorgheni – Pro-Tineret Sighișoara 6-6 (3-2)
United 2 Galați – Fortius Buzău 4-1 (2-1)

*Echipele Kereszthegy Remetea și Futsal Ceahlăul Piatra-Neamț nu au jucat în această etapă

Clasament: 1. CSM Târgu Mureș 27p; 2. Fortius 18p; 3. KSE 16p; 4. United 2 Galați 15p; 5. Ceahlăul 12p; 6. Kereszthegy 10p; 7. Inter Gheorgheni 7p; 8. Pro-Tineret 4p

 

Articol de Adi Dobre