Echipa de futsal Informatica Timișoara a reușit, după aproape doi ani de investiții, de schimbări de distribuții, dar cu același antrenor, Robert Lupu, să cucerească primul trofeu. Gruparea bănățeană a câștigat miercuri seară Final Four-ul Cupei României. Deși pornea cu șansa a doua împotriva deținătoarei trofeului, Autobergamo Deva, Informatica s-a impus la capătul celei mai disputate finale de până acum.

Jucătorii Informaticii au sărbătorit până dimineața succesul din Sala Sporturilor „Constantin Jude”! Înaintea finalei ei făcuseră o promisiune: dacă vor lua trofeul își vor lăsa mustață! În frunte cu antrenorul-jucător Robert Lupu, câștigătorii Cupei României și-au desenat mustața promisă, până când aceasta va crește în mod natural! Așa s-au prezentat la locația unde, cu trofeul pe masă au dansat până dimineață!

„Am crezut în această victorie și le-am spus asta mereu jucătorilor mei. Nu a fost ușor, pentru că am întâlnit, așa cum am mai spus, cea mai tare echipă din futsalul românesc în acest moment. Dar, cu o determinare extraordinară, cu o dorință ieșită din comun, am reușit să aducem trofeul la Timișoara. Pentru oraș, Cupa României e ceva extraordinar”, a declarat, pentru www.frf.ro, Robert Lupu.

Tehnicianul Informaticii, care e și selecționerul naționalei României, a mărturisit că succesul din Cupă părea la un moment dat o Fata Morgana. „Am fost nevoiți să schimbăm patru-cinci echipe în acești aproape doi ani. Am pierdut, din diverse motive, adevărați lideri, precum Florin Matei, Vlad Iancu, Slobodan Rajčević sau Slobodan Janjić. Sper ca după acest succes să facem o figură frumoasă și în campionat”, a mai spus Robert Lupu.