Echipa Autobergamo Deva, liderul Ligii 1 la futsal, va avea antrenor nou. Doru Popa, președintele grupării ardelene, a anunțat că locul lăsat vacant de spaniolul Luis Fonseca Cilleros, de care Autobergamo s-a despărțit după egalul, 3-3, de la Călărași, din etapa a 8-a, va fi luat de Nelu Stancea.

„Am ajuns la o înțelegere cu Nelu Stancea, care va fi noul antrenor al echipei Autobergamo Deva. Nelu Stancea va prelua banca tehnică după 1 ianuarie. Vom merge la Timișoara, pentru ultimul meci din 2018 tot cu antrenorul-interimar Adrian Moț pe bancă. Mărturisesc faptul că ne-am dorit un antrenor român, un tehnician care să cunoască futsalul din România, care să cunoască echipa, iar Nelu Stancea cred că e omul potrivit”, a declarat, pentru www.frf.ro, Doru Popa, președintele echipei Autobergamo Deva, cel care a recunoscut că l-a ofertat inclusiv pe Robert Lupu, antrenorul-jucător al campioanei Informatica Timișoara și selecționer al primei reprezentative.

După 11 etape disputate în actualul sezon al Ligii 1, Autobergamo Deva e pe primul loc, cu 26 de puncte, cu unul mai mult decât CS United Galați și cu două decât Informatica Timișoara.

Nelu Stancea, 51 de ani, își încheie astfel mandatul la Futsal Poli Iași, echipă la care revenise în urmă cu mai bine de un an, în august 2017 (fusese antrenor al moldovenilor și între 2012 și 2016). Fost jucător și antrenor al echipei naționale a României, Nelu Stancea e unul dintre cei mai respectați tehnicieni din futsalul românesc.

Articol de Adi Dobre