Romania futsal U19

Echipa națională de juniori a României își continuă pregătirile pentru debutul în preliminariile Campionatului European U19, primul din istorie, care se va desfășura anul viitor, în perioada 8–14 septembrie, în Letonia, la Riga.

România face parte din Grupa 4 preliminară, alături de Ucraina, Belgia și Macedonia, ultima fiind și gazda grupei. La turneul final de anul viitor se califică doar câștigătoarele celor șapte grupe preliminare. Naționala Letoniei, gazda competiției, este calificată din oficiu.

Meciurile din Main Round-ul preliminariilor pentru EURO 2019 vor avea loc în luna martie.

După „dubla” cu Moldova de acum două săptămâni, de la Piatra-Neamț, Endre Kacso, antrenorul naționalei U19 a României, a sunat din nou adunarea. Juniorii lui Kacso se vor reuni sâmbătă, 8 decembrie, la Oradea. Tricolorii mici vor sta două zile în cantonament la Oradea, după care vor pleca spre Poprad, în Slovacia, unde, pe 11 și 12 decembrie, vor susține două meciuri de verificare în compania selecționatei similare a Slovaciei.

„E o acțiune foarte importantă. De fapt, toate acțiunile echipei naționale de juniori sunt foarte importante pentru că aduc jocuri, aduc experiență. Avem nevoie de astfel de partide, pentru că vor veni și jocurile oficiale și trebuie să fim pregătiți”, a spus, pentru www.frf.ro, Endre Kacso, antrenorul naționalei U19 a României.

Iată lotul pentru cele două meciuri în compania Slovaciei:

Andrei Dinicuță (United Galați), Cătălin Șerban (CSM Târgu Mureș), Bogdan Pieptea (Autobergamo Deva), Darius Nastai (Informatica Timișoara), Sergiu Gavrilă (Informatica), Daniel Duda (Giorgione/Italia), Vlăduț Dudău (CSM Vaslui), Alexandru Cucuieț (CSM Târgu Mureș), Robert Crișan (CSM Târgu Mureș), Mihai Bontaș (Imperial WET Miercurea Ciuc), Andor Balint (FK Odorheiu Secuiesc), Raul Rădulescu (Reading/Anglia), Andrei Ghiuță (Dunărea Călărași), Mădălin Nițu (Dunărea Călărași).