Oaspeții și-au arătat superioritatea încă din startul partidei, deschizând scorul în secunda 13, prin Manya Szabolcs. Diferența înregistrată la pauză a fost rezultatul unui joc exact al harghitenilor, 7-1 pentru FK Odorheiu Secuiesc arătând tabela de marcaj după primele 20 de minute ale meciului.
Și în repriza secundă lucrurile au stat la fel, chiar dacă portarul reșițenilor, Roland Jivan, s-a întrebuințat serios și a scos câteva mingi pe care scria „gol”. Înfrângerea din prima etapă, chiar dacă nu la un asemenea scor, era una previzibilă, având în vedere problemele financiare prin care trece formația reșițeană, care nu au permis transferuri importante, ci doar improvizații cu localnici aduși de pe teren mare sau de la minifotbal.

Nu sunt președintele clubului, sunt un antrenor de avarie. Este foarte greu să stai pe bancă și mi-am dat seama de acest lucru la acest meci. Este mult mai frumos și mai ușor în lojă. Am încercat să dau indicațiile cele mai bune la băieți atât cât am putut eu, dar am avut un adversar foarte puternic în fața noastră. Odorheiu Secuiesc este o echipă cu tradiție în futsal, îl are pe bancă pe fostul antrenor al echipei naționale, deci era destul de greu pentru noi să ne putem bate de la egal la egal cu această formație. Am încercat să le punem probleme și să facem câteva scheme de joc pe care le-am exersat la antrenamente. Unele au ieșit, altele nu, iar unele faze nu s-au terminat așa cum ne-am fi dorit noi, pentru că, nu suntem toți zi de zi la antrenamente. Unii lucrează, nu pot veni tot timpul la sală și cred că n-am fost niciodată în această situație. Lucrul cel mai cert este acela că dacă nu se rezolvă în cel mai scurt timp aceste probleme, va fi dezastru pentru Muncitorul Reșița. Etapa viitoare vom juca la Timișoara, iar apoi va veni o pauză de două săptămâni când va juca echipa națională. Sper ca în acea pauză competițională să se clarifice lucrurile la acest club”, a declarat Antonie Burtea, antrenorul echipei Muncitorul Reșița.

Am auzit că lucrurile nu sunt așa cum trebuie aici la Reșița, e păcat, acest oraș merită mai mult, ținând cont de ce echipă de futsal a avut Reșița. Am auzit că sunt probleme financiare și se vede și în jocul echipei. Nu se pot face antrenamente bune, nu pot fi ținuți jucători mai valoroși. Dar, eu sper să se rezolve. Noi am venit la Reșița pentru trei puncte. Le-am obținut, dar nu prea sunt mulțumit de joc. Anul trecut am pierdut finala mică, anul acesta obiectivul nostru este ajungerea în finală, dacă nu, măcar în finala mică. Deocamdată nu cunoaștem potențialul contracandidatelor noastre, Deva, Timișoara, Călărași, Galați”, a spus Zoltan Jakab, antrenorul echipei FK Odorheiu Secuiesc.

Muncitorul Reșița – FK Odorheiu Secuiesc 3-13 (1-7)

27 august 2017; Sala Polivalentă din Reșița; spectatori: 150.
Marcatori: Dorel Zamfir (min. 19), Iulian Mitru (min. 29), Alexandru Avramovici (min. 33) / Manya Szabolcs (min. 1, 14, 22, 36), Hadnagy Istvan (min. 4), Biro Attila (min. 11, 14, 37), Szocs Laszlo (min. 13, 16), Szecsi Barna (min. 31), Miklos Tamas (min. 36, 40).
Muncitorul: Roland Jivan, Flavius Fedor, Alexandru Ciucur, Alexandru Avramovici, Nicolae Budai, Casian Doană, Iulian Mitru, Denis Mihuțescu, Robert Păvan, Dorel Zamfir, Natanael Pungilă. Antrenor: Antonie Burtea.
FK Odorheiu Secuiesc: Andrei Grigoraș, Szocs Laszlo, Manya Szabolcs, Biro Attila, Szecsi Barna, Miklos Tamas, Mate Jozsef, Galfi Artur, Csala Zsolt, Kanyo Szilard, Kedei Barna, Hadnagy Istvan. Antrenor: Zoltan Jakab.
Arbitri: Marian Ivănescu, Georgian Ionescu. Rezervă: Liviu Chita. Observator: Frusin Florea.

Alte rezultate din prima etapă:

Imperial Wet – Spicom Sfântu Gheorghe 9-1
CS United Galaţi – City’us Târgu Mureș 3-0
Autobergamo Deva – CSM Politehnica Iași 12-1
Dunărea 2005 Călărași – Informatica Timișoara se dispută luni, 28 august, de la ora 18:00.