Muncitorul Reșița se numără printre cele 20 de echipe participante în sezonul 2016-2017 al Campionatului de tineret U19 la futsal, fiind la prima participare în competiţie. În noua ediție de campionat au fost alcătuite cinci serii de câte patru echipe, Muncitorul evoluând în Seria a V-a, alături de Informatica Timișoara, Autobergamo Deva și Șoimii Șimand.

Reșițenii au debutat în prima etapă cu un meci în deplasare, contra Informaticii Timișoara. Elevii lui Ion Roman au obţinut singurul rezultat de egalitate în deplasare al rundei, scor 5-5, după ce la pauză scorul de pe tabelă arăta 3-1 în favoarea gazdelor. Din echipa reșițeană fac parte și trei jucători cu prezențe în Liga I cu Muncitorul: Otero Iago, Ioan Takacs și Robert Păvan. Pentru completarea lotului, antrenorul Ion Roman a optat la juniorii de la fotbal, din echipa pregătită de Adrian Cârjan.

„Sunt mulțumit de prestația jucătorilor mei în acest prim meci, mai ales datorită faptului că nu de mult timp am format echipa de U19. După părerea mea, este un început de campionat bun pentru noi și sper ca acești tineri, să se regăsească în echipa mare în viitorul apropiat”, a spus antrenorul Ion Roman.

În meciul de debut la reşiţenilor au evoluat Deian Budimir, Bogdan Takacs, Robert Păvan, Ion Iosif Budai, Nicolae Budai, Adrian Cârpaci, Marian Cârpaci, Otero Iago, Vlad Geambașu, Bogdan Lolea, Sebastian Alexandru, Cristian Lolea.

Iată rezultatele primei etape, care a durat mai bine de o săptămână, din 14 octombrie până pe 22 octombrie:

Seria I:
CSM Poli Iaşi – Internazionale Traian Vaslui 6-4
Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ – Sănătatea Darabani 6-4

Seria a II-a:
Dunărea 2005 Călăraşi – Viitorul 2010 Buzău 5-10
Viitorul Verneşti – CS United Galaţi amânat

Seria a III-a:
KSE Târgu Secuiesc – Colţea 1920 Braşov 0-5
Blue Angel Cristian Braşov – Spicom Sfântu Gheorghe amânat

Seria a IV-a:
City'us Târgu Mureş – CFF Clujana Cluj-Napoca amânat
Pro-Tineret Sighişoara – FK Odorheiu Secuiesc 4-11

Seria a V-a:
Şoimii Şimand – Autobergamo Deva 7-11
Informatica Timişoara – Muncitorul Reşiţa 5-5