Muncitorul Reșița a încheiat evoluția din acest an în Campionatul Național de Juniori U19 la futsal cu o victorie în fața principalei contracandidate la șefia clasamentului. Într-o restanță din etapa a 5-a din Seria a 5-a, elevii antrenorilor Ioan Roman și Adi Cîrjan au învins luni seara pe Informatica Timișoara, cu 5-4, după un final nebun de meci, golul victoriei fiind marcat cu două secunde înaintea expirării timpului de joc.

Reșițenii au deschis scorul în minutul 6, prin Iosif Budai, dar timișorenii au egalat în minutul 14, prin năbădăiosul Laurian Ivașcu. După ce Robert Păvan a dus-o pe Muncitorul în avantaj cu golul marcat în minutul 17, Ivașcu avea să rateze o lovitură de la zece metri și la pauză Reșița conducea cu 2-1.

Repriza secundă a avut mult mai mult dramatism și mai multe goluri. Minutul 27 aducea golul de 3-1, marcat de Nicolae Budai, dar după trei minute oaspeții au redus din diferență, prin decarul lor, Ivașcu, tot el trecându-și în cont tripla în minutul 38, pentru 3-3. Ultimele două minute de joc au fost cu adevărat nebune, ambele echipe au urcat și au coborât de pe primul loc al clasamentului. Scorul egal era în avantajul Timișoarei, doar victoria conta pentru Reșița. Nicolae Budai a dus Muncitorul din nou în avantaj și pe primul loc al clasamentului, cu golul din minutul 39. Nu a fost de acord Cătălin Târțău, care a făcut 4-4 cu 20 de secunde înainte de finalul meciului. Dar gazdele nu și-au spus ultimul cuvânt și același Nicolae Budai a realizat și el tripla, ca și omologul său de la Timișoara, tot purtător al tricoului cu numărul 10. Cu două secunde înainte de fluierul final, Muncitorul Reșița conducea cu 5-4 și nimic nu se mai putea întâmpla. Locul I este al Reșiței. Cel puțin pe moment. Miza este mare. Câștigătoarele celor cinci serii regionale și cea mai bună echipă de pe locul secund se califică direct la turneul final de anul viitor.

Muncitorul Reșița: Bogdan Lolea, Iosif Budai, Otero Iago, Robert Păvan, Casian Sporea, Nicolae Budai, Ionuț Alexandru, Deian Budimir, Alexandru Cîrpaciu, Cristian Lolea. Antrenor: Ioan Roman.
Informatica Timișoara: Theodor Lungu, Laurian Ivașcu, Sava Arsin, Andrei Stănilă, Nafi Iseini, Florin Grosu, Marco Buga, Cătălin Târțău, Rami, Demis Ursu. Antrenor: Petru Săvoiu.

În urma victoriei de luni seara echipa reșițeană a urcat pe prima poziție a clasamentului, cu 13 puncte, dar cu un meci mai mult decât ocupanta poziției a doua, Informatica Timișoara, care are 10 puncte. Echipa de pe Bega va mai disputa un meci în acest an, pe 19 decembrie, pe teren propriu, cu Autobergamo Deva.

În primăvara anului viitor, se va mai disputa încă un tur și un retur în Seria a 5-a. Ceea ce înseamnă pentru Muncitorul Reșița încă șase meciuri. Deocamdată echipa reșițeană nu a pierdut decât un meci, și acela la „masa verde”, pentru neprezentarea de la Deva.