După 3-3 în meciul tur, disputat în Ardeal, reșițenii au zâmbit luni seara, la finalul manșei secunde, disputate pe teren propriu, la Sala Polivalentă din municipiul de pe Bârzava. Gazdele s-au aflat la conducerea jocului și în primele zece minute brașovenii n-au reușit să iasă din propria jumătate de teren. 3-0 era după 15 minute de joc, prin două golurile marcate de căpitanul Casian Doană și unul de Alexandru Avramovici. Totuși, oaspeții au profitat de relaxarea prematură a gazdelor și au marcat două goluri pe final de primă repriză și la pauză s-a intrat cu avantaj minim de partea Muncitorului, scor 3-2.

Avramovici a dus scorul la 4-2, în minutul 27, brașovenii au avut și ei o zvâcnire, dar același Avramovici a reușit tripla și scorul devenea 5-3. Reușitele lui Casian Doană și Flavius Fedor au dus scorul la 7-3, dar pe final au punctat din nou oaspeții. Prea târziu, soarta meciului fusese deja decisă, Muncitorul s-a impus pe teren propriu cu 7-4 și și-a asigurat prezența pentru cel de-al patrulea sezon consecutiv în prima ligă de futsal. Fanii s-au bucurat și s-au fotografiat la final alături de echipa reșițeană, futsalul fiind singurul sport de echipă din Caraș-Severin prezent în prima ligă. Adrian Moț și colegii săi s-au dezlănțuit la vestiare, unde au cântat de bucurie, după ce au trecut cu bine peste ultimul hop al sezonului.

„Așa cum am mai spus și săptămânile trecute, ceea ce a depins de noi am făcut ca să menținem locul în prima divizie pentru Reșița. Ne bucurăm că am reușit acest lucru. Tot din vina noastră am ajuns în această situație, dar e bine că s-a terminat așa și sperăm ca în sezonul următor să avem evoluții mult mai bune. La acest meci, eu n-am avut nicio emoție și am fost sigur că vom câștiga. Diferența de valoare între cele două echipe s-a văzut pe teren. Din păcate, nu am reușit să facem multe lucruri din ceea ce facem la antrenamente. Ne pregătim separat, de puține ori avem la ședințele de antrenament tot lotul, pentru că mulți dintre noi mai evoluează și pentru alte echipe de fotbal din ligile inferioare. Golurile noastre au fost date datorită execuțiilor lui Casian Doană și ale lui Alexandru Avramovici. Meritul acestei victorii este al jucătorilor. Au tot dreptul să se bucure, pentru că ei au dus greul în acest campionat. În timpul partidelor suntem mulți în echipă, dar la antrenamente suntem puțini și ne este greu să creăm un grup omogen. Cum am mai spus, avem jucători care evoluează în două părți și nu pot fi prezenți tot timpul la antrenamente”, a declarat Adrian Moț, antrenor-jucător Muncitorul Reșița.

„A fost un meci pe care l-am început bine și l-am continuat exact cum am făcut și în celelalte jocuri de până acum. Ne-am relaxat, am primit două goluri, dar este bine că nu s-a întâmplat ca în multe meciuri din campionat și că n-au întors adversarii scorul. Într-un final, am reușit să majorăm diferența de pe tabelă și să câștigăm meciul. După părerea mea, acesta a fost cel mai important meci de când sunt eu la Muncitorul. În perioada imediat următoare voi avea o discuție cu conducerea clubului despre viitorul meu la echipă. Eu îmi doresc să continui la Muncitorul alături de câți mai mulți colegi”, a spus portarul Cristian Copocean.

„Pentru Muncitorul urmează o perioadă destul de dificilă, dar în proporție de 99%, echipa va rămâne în Liga I. Vă promit eu acest lucru”, a spus președintele echipei, Antonie Burtea.

Muncitorul Reșița: Copocean, Fedor, Otero, Doană, Mitru, Păvan, Domondi, Mihuțescu, Budai, Ciucur, Avramovici, Moț. Antrenori: Adrian Moț și Ion Roman.