Turneul-trial pentru înființarea primei naționale feminine de futsal din istorie organizat de Federația Română de Fotbal și găzduit de Odorheiu Secuiesc în acest week-end a fost un succes. 20 de echipe sub 17 ani s-au „războit” timp de două zile pentru trofeul pus în joc. Fetele implicate în eveniment au uitat de selecție și au dat totul pentru a câștiga fiecare partidă. Venită cu o trupă tare, dar „novice”, ca și celelalte în futsal, echipa de junioare a Olimpiei Cluj, reprezentanta celui mai de succes club din istoria fotbalului feminin românesc s-a impus la Odorhei, la capătul unui parcurs fără greșeală.

Tinerele jucătoare de la Olimpia au bifat în două zile șase victorii din tot atâtea partide, reușind să câștige competiția. Ardelencele au marcat 34 de goluri și au primit doar 5! Cea mai bună marcatoare a Olimpiei a devenit și goalgheterul competiției. Melinda Nagy, considerată una dintre cele mai mari speranțe ale fotbalului feminin românesc a arătat că se descurcă la fel de bine și în sală. Melinda, care la începutul acestei luni, pe 4 februarie, a împlinit 17 ani, spune că futsalul e baza fotbalului pe teren mare!

„Futsalul are dinamică, are ritm”

– Melinda, ai mai jucat futsal?!
– Nu! Acum, la Odorhei a fost pentru prima oară. A fost ceva nou și, în același timp, inedit. Celelalte fete din echipă se antrenează de ceva vreme la sală. Eu am fost plecată cu naționala mare în cantonamentul din Spania și am ratat mai multe ședințe de pregătire. Dar, m-am descurcat!

– Cum ți se pare futsalul?
– E greu! Bine, la Odorhei a trebuit să jucăm în două zile toate meciurile, iar eu am adunat cele mai multe minute jucate din echipa noastră. Am obosit puțin.

– Ce are special futsalul?
– Cred că futsalul e baza fotbalului pe teren mare. Dacă te descurci la futsal, faci treabă bună și la fotbal. Futsalul are dinamică, are ritm, n-ai timp de odihnă în timpul unui joc. Ești obligată să iei decizii rapide, pe moment, să te descurci pe spații mici.

„Sunt la Olimpia de la opt ani și jumătate”

– Câte goluri ai marcat?
– 11! Cele mai multe. M-au ajutat însă și colegele!

– Vei continua cu futsalul?
– Da! Și cu fotbalul, și cu futsalul. Nu vreau să renunța la această pasiune pentru care am făcut multe sacrificii. Fac fotbal de mică. De la opt ani și jumătate sunt la Olimpia. O viață de om!