Duminică au fost programate partidele din sferturile de finală. Meciurile au fost foarte spectaculoase, două dintre confruntări fiind decise la „loteria” loviturilor de departajare.

Iată rezultatele:

Informatica Timișoara – Dunărea Călărași 5-1 (2-1)
FK Odorheiu Secuiesc – Viitorul 2010 Buzău 6-7 (2-2; 4-4) după executarea loviturilor de departajare
Inter Vaslui – Clujana Cluj 8-9 (1-2; 5-5) după executarea loviturilor de departajare
Sănătatea Dărăbani – KSE Târgu Secuiesc 4-8 (2-4)

Luni, 29 mai, sunt programate, la Sala Polivalentă din Vaslui, semifinalele „Final Eight”-ul Campionatului Național U19 la futsal. Iată programul:

Ora 17:00 | Informatica Timișoara – Viitorul 2010 Buzău
Ora 19:00 | Clujana Cluj – KSE Târgu Secuiesc

„Turneul final al Campionatului Național U19 la futsal reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente găzduite de orașul Vaslui în această perioadă. Pentru noi e o bucurie și, în același timp, o onoare. După prima zi cred că ne-am ridicat la nivelul competiției. S-a muncit foarte mult pentru această organizare și s-a văzut, de asemenea, prin numărul mare de spectatori, că Vasluiul apreciază futsalul”, a declarat, pentru www.frf.ro, Bogdan Gheorghiță, președintele Asociației Județene de Fotbal Vaslui.

Formația gazdă, Inter Vaslui, a pierdut în sferturile de finală ale competiției, la capătul celei mai spectaculoase partide disputate duminică. Cu cinci minute înainte de finalul confruntării cu echipa Clujana Cluj, juniorii de la Inter Vaslui conduceau cu 5-2. Au fost însă egalați, iar învingătoarea a fost decisă la loviturile de departajare, câștig de cauză având gruparea ardeleană. Eșecul nu a avut darul să-i indimideze pe vasluieni.

„Suntem triști pentru că ne-am dorit foarte mult să ajungem măcar până în semifinale. Avem o echipă ambițioasă, care e la început de drum. Ne-am ridicat la nivelul competiției, dar lipsa de experiență și-a spus cuvântul”, a mai spus Bogdan Gheorghiță.

Dramatism a fost și la partida dintre FK Odorheiu Secuiesc și Viitorul 2010 Buzău. Trupa buzoiană conducea cu 4-2 cu doar 23 de secunde înainte de final, dar a fost egalată! Viitorul 2010 Buzău a reușit însă să se impună la la loviturile de departajare.

Învingătoarele de astăzi, din semifinale, își vor disputa trofeul marți, 30 mai, de la ora 17:00, în direct pe Facebook Futsal România și pe YouTube Futsal Romania. În deschidere, învinsele din semifinale vor lupta în finala mică!