FOTO: Facebook Luceafărul Buzău

Luceafărul Buzău se pregătește să pornească în cea de-a doua aventură consecutivă pe prima scenă a futsalului românesc. Până la startul noului sezon au mai rămas doar câteva zile.

Sezonul trecut, ca nou-promovată, Luceafărul Buzău s-a numărat printre revelațiile Ligii I. Luceafărul a ratat de puțin prezența în play-off, dar s-a răzbunat în play-out, pe care l-a câștigat cu maximum de puncte. În plus, gruparea buzoiană a reușit accederea în Final Four-ul Cupei României, unde a avut însă ghinionul să întâlnească în semifinale puternica formație Imperial WET Miercurea Ciuc, cea care avea să câștige trofeul.

„Vom forța calificarea în play-off”

„A fost un an bun, nesperat de bun având în vedere că echipa abia promovase, că bugetul era unul mic. Bine, nici acum nu e un buget care să ne mulțumească, dar încercăm să ne descurcă. Puteam chiar ajunge în play-off anul trecut, a lipsit însă atât de puțin”, a spus Iulian Trăznea, președintele clubului Luceafărul Buzău, care a continuat: „În acest an vom forța calificarea în play-off. Avem gânduri mari, deși până la urmă tot la buget ajungem! Cu ambiția ce ne caracterizează, pe mine și pe băieți, sunt convins că puteam compensa alte probleme, inclusiv problema financiară”.

„În primul rând a jucat aici”

Luceafărul Buzău s-a despărțit în această vară de câțiva jucători, dar și de antrenorul Răzvan Radu. În locul acestuia a fost numit Radu Burciu. „În primul rând a jucat aici. Ne cunoaștem bine. Radu Burciu are experiență atât în futsal, cât și la minifotbal, unde a fost unul ditre cei mai buni din Europa. Radu va fi antrenor-jucător. Alături de Radu Burciu, de Aurel Bicăjan – directorul nostru de imagine, de ceilalți oameni apropiați echipei sunt convins că ne vom atinge obiectivele”, a precizat Iulian Trăznea.

Echipa buzoiană, din lotul căreia mai fac parte, printre alții, Adrian Călugăreanu, Ovidiu Aramă, Gabriel Bobe, Sorin Mălâia, are din această vară un nou sponsor principal. La bugetul Luceafărului contribuie de asemenea câteva firme mai mici din Buzău. Luceafărul va debuta în noul sezon al Ligii Ia futsal în deplasare, la Timișiara, într-o partidă în care va da piept cu nou-promovata CSF CFR 1933 Timișoara.

Articol de Adi Dobre