Campioana City’US Târgu Mureș și Informatica Timișoara, vicecampioana României, s-au întâlnit miercuri seară într-o partidă-restanță contând pentru etapa a 7-a a Ligii I la futsal.

Confruntarea de la Târgu Mureș, care s-a încheiat nedecis, scor 1-1, a fost ultima din Liga I în anul 2016.

În urma acestui rezultat, Informatica Timișoara a ratat șansa de a ierna pe prima poziție a clasamentului, în fotoliul de lider rămânând astfel până la reluarea sezonului revelația CS United Galați!

Cele două formații care în sezonul trecut au luptat pentru titlul de campioană cu trofeul pe masă au oferit și de această dată un spectacol adevărat. Deși în vară a pierdut cei mai buni jucători, motiv pentru care în acest moment e abia pe locul 6 în Liga I, la 10 puncte de liderul United Galați, City’US a rezistat în fața „multinaționalei” din Timișoara.

Robert Lupu, antrenor-jucător la Informatica și selecționer al naționalei României, a fost cel care a deschis scorul la Târgu Mureș miercuri seară. Reușita lui Lupu a venit în repriza secundă, la șase minute de la reluare. În minutul 31, City’US Târgu Mireș a egalat, prin internaționalul de tineret Tamas Kusmodi.

Aproximativ 800 de spectatori au asistat la ultimul derby al anului. „A fost un meci bun, chiar foarte bun. Mă bucur atât pentru rezultat, cât și pentru joc”, a declarat Cosmin Gherman, antrenorul echipei mureșene.

Clasamentul Ligii I

1. CS United Galați 31 puncte (13 meciuri);
2. Autobergamo Deva 30p (13 m);
3. Informatica Timișoara 30 p (14 m);
4. Dunărea Călărași 30 p (14 m);
5. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 26 p (13 m);
6. CS City’us Târgu Mureş 21 p (12 m);
7. CSM Politehnica Iași 17 p (13 m);
8. Spicom Sfântu Gheorghe 13 p (13 m);
9. Muncitorul Reșița 10 p (14 m);
10. CFF Clujana Cluj 3 p (14 m);
11. C.S. KSE Târgu Secuiesc 0 p (13 m).