Vacanța a luat sfârșit și pentru echipele din Liga I la futsal! Primul eșalon valoric al futsalului românesc va avea la start în noul sezon tot șapte echipe ca și anul trecut.

Din păcate, Imperial WET Miercurea Ciuc, câștigătoarea Cupei României și a titlului de campioană sezonul trecut, va lipsi de pe grila de start. Gruparea harghiteană s-a retras din toate competițiile.

Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

Lovitura de start a noului sezon va fi dată la Focșani, acolo unde nou-promovata Sportul Ciorăști va primi vizita formației FK Odorheiu Secuiesc. După ce a impresionat în eșalonul secund, Sportul Ciorăști vrea să își continue ascensiunea și în Liga I. La primul meci din istorie pe prima scenă, formația vrânceană va avea în față un adversar teribil, FK Odorheiu Secuiesc, echipă de mare tradiție.

Suntem prima comună din istorie pe harta primului eșalon al futsalului românesc, un amănunt care ne onorează. Avem emoții uriașe înaintea debutului pe prima scenă, dar încercăm să scăpăm de ele până la ora startului. Am muncit mult și, poate, tocmai datorită acstui efort am încredere că o să iasă bine. Cum ne-a ajutat anul trecut, Dumnezeu ne va ajuta și în acest an! Principalul obiectiv este evitarea retrogradării”, a spus George Ioniță, managerul general și sufletul echipei Sportul Ciorăști, cel care îl va avea alături în staff din acest sezon pe Ovidiu Tudose, jucător cu experiență, care a pus umărul la promovarea grupării vrâncene.

Cei 38 de kilometri care despart comuna Ciorăști de municipiul Focșani nu va repreznta un obstacol major pentru suporterii nou-promovatei. „Să știți că oamenii abia așteaptă să meargă la meci, pentru că reușita echipei reprezintă o mândrie pentru ei. Va fi de asemenea alături de noi, așa cum a fost încă de la început, și Nicolae Gabriel Brăicău, primarul localității noastre. Tocmai de aceea vrem să nu dezamăgim”, a mai spus George Ioniță.

După câteva achiziții, lotul echipei Sportul Ciorăști este acesta:
Remus Popa, Răzvan Crăciun, Florentin Mănăilă, Florin Nistor, Ovidiu Tudose, Vlad Avram, Vlăduț Dudău, Norbert Hunor Simo, Silviu Vasile Boubătrîn, Cristian Marin, Florin Ion, Florin Hălceanu, Robert Grecu, Petrișor Tudosă, Marian Plugaru, Ștefan Lupu.

Harghitenii sunt în formă la startul în noul sezon. Cel puțin așa susține ‪Zoltán Jakab, managerul general al echipei FK Odorheiu Secuiesc: „Sper că suntem în formă! Dacă nu suntem, atunci vom mai regla! Ne bucurăm că începe noul sezon, ne bucurăm de asemenea că, iată, după o pauză de câțiva ani, la Focșani se joacă din nou futsal. Vom da piept cu o echipă care debutează în Liga I. Dacă ținem cont doar de diferența de experiență dintre cele două formații se poate spune că suntem favoriți, așa că mergem la Focșani să luăm cele trei puncte puse la bătaie”.

FK Odorheiu Secuiesc a participat în ultimele două săptămâni la două turnee. La ambele turnee, de la Odorheiu Secuiesc și Deva, formația pregătită de Zoltán Jakab a ajuns în finală, dar a pierdut în fașa aceluiași adversar, Autobergamo Deva. „Au fost înfrângeri la limită, 1-2 și 2-3. Au fost două meciuri foarte reușite, în care echipa a arătat bine. Jocul ne-a interesat mai mult decât rezultatul”, a punctat Zoltán Jakab.

Alături de cunoscuții Andrei Grigoraș, Szécsi Barna, Kedei Barna, Bálint Andor sau Tankó Levente, din lotul celor de la Odorheiu Secuiesc fac parte acum și trei noutăți: portarul Farkas Robert Attila – ex KSE Târgu Secuiesc și Imperial WET Miercurea Ciuc, Kanyó Szilárd Ferenc – ex KSE Târgu Secuiesc, Miklós Tamás – ex Imperial WET Miercurea Ciuc și Futsal Club Veszprém, jucător crescut însă de FK Odorheiu Secuiesc.

Avem un lot de 16 jucători, ceea ce e foarte bine”, a spus Zoltán Jakab.

CS United Galați – CFF Clujana Cluj

CS United Galați, vicecampioana României și reprezentanta Ligii I în UEFA Futsal Champions League, va debuta în noul sezon pe teren propriu în compania formației CFF Clujana Cluj.

Duelul va pune față în față două dintre cele mai vechi echipe din futsalul românesc. În urmă cu un deceniu și jumătate, CS United Galați și CFF Clujana promovau împreună pe prima scenă!

Confruntarea dintre United și Clujana fi prima meci cu spectatori la Galați după o pauză de un an și șapte luni! Ultima partidă disputată cu spectatori la Sala Dunărea din Galați a fost partida CS United – Autobergamo Deva, scor 9-2, din 13 februarie 2020!

Ne bucurăm de acest nou început, dar suntem fericiți în primul rând pentru faptul că suporterii ne vor putea fi din nou alături! Ne e dor de ei. E primul meci cu public după mai bine de un an și jumătate. Pentru sezonul 2021-2022 obiectivele sunt aceleași, Cupa și Campionatul. Va fi însă un sezon dificil și mai ales echilbrat. Văd în lupta pentru titlu patru echipe: United, CFR Timișoara, Autobergamo Deva și FK Odorheiu Secuiesc”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

Începem un nou sezon! E al 16-lea! Știm că va fi greu pentru noi, o echipă care mizează pe jucători tineri, fără prea multă experiență. Ne propunem pentru acest sezon să construim o echipă cu o medie de vârstă de sub 21 de ani. Din păcate sorții nu au fost darnici cu noi, urmând, iată, să debutăm pe terenul celei mai bune echipe din Liga I, vicecampioana CS United Galați, alături de care am promovat în 2006! Mergem la Galați, în cea mai lungă deplasare din acest sezon, să ne batem. Suntem realiști și știm că șansele noastre sunt mici”, a spus Florin Chelaru, președintele echipei Clujana Cluj.

Iată programul primei etape

sâmbătă, 4 septembrie, ora 11:00
Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

duminică, 5 septembrie, ora 12.00
CS United Galați – CFF Clujana Cluj

marți, 7 septembrie, ora 18:00
CSF CFR 1933 Timișoara – Luceafarul Buzău

– echipa Autobergamo Deva stă în această primă rundă

ARTICOL DE ADI DOBRE