Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați găzduiește astăzi, duminică, 7 mai, de la ora 19:30, confruntarea dintre CS United Galați și CFR Timișoara, al doilea episod al duelului dintre cele două din semifinalele Ligii 1 Futsal Fortuna.

În prima partidă, disputată marți, la Timișoara, United s-a impus cu scorul de 4-1 și mai are nevoie de o victorie pentru a se califica în marea finală. În cazul în care CFR Timișoara va învinge astăzi, meciul pentru stabilirea învingătoarei se va juca tot la Galați.

Deși a pierdut meciul de pe teren propriu, CFR Timișoara a jucat de la egal la egal cu United în multe momente ale confruntării de pe teren propriu. „Lipsa de experiență, erorile noastre, ratările, toate acestea au dus la un deznodământ nefavorabil. Spuneam înaintea primului joc, de la Timișoara, că și dacă pierdem ne vom juca șansa până la final. Asta vom face”, a spus Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei CFR Timișoara.

Gălățenii sunt neînvinși în cele patru confruntări cu CFR Timișoara din acest sezon: trei victorii, una pe teren propriu, 5-4 (etapa 1 a sezonului regular – 29 septembrie 2022) și două în deplasare, 4-0 (etapa a 8-a a sezonului regular – 14 noiembrie 2022) și 4-1 (în prima partidă din semifinale – 2 mai 2023), plus o remiză pe teren propriu 2-2 (etapa a 4-a a Turului Suplimentar – 12 martie 2023).

„Suntem la o victorie de marea finală! Nu va fi ușor. Am văzut cu toții cât de bine a jucat CFR Timișoara în primul meci. A fost o lecție pentru toată lumea. Duminică seară vom juca în fața publicului nostru extraordinar alături de care vrem să disputăm o nouă finală a campionatului”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

Programul etapei a doua a semifinalelor Ligii 1 Futsal Fortuna:

Duminică, 7 mai, ora 19:30

United Galați – CFR Timișoara, Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iași), Dârjan Liviu (Brașov); Preda Romeo (Brăila)

Observator: Ionescu Georgian (Buzău)

– în prima partidă: CFR Timișoara – United Galați 1-4 (0-1)

Luni, 8 mai, ora 17:00, în direct la Digi Sport și FRF.tv

FK Odeorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva, Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

– în prima partidă: Autobergamo Deva – FK Odorheiu Secuiesc 1-4 (1-0)

Articol de Adi Dobre