După o pauză prelungită, în care echipa națională a mai bifat o prezență la Campionatul European, Liga 1 va reporni în forță, după ce săptămâna trecută și-a făcut încălzirea în Faza a II-a a Cupei României. 

Runda e dominată de derby-ul dintre FK Odorheiu Secuiesc și Autobergamo Deva, principalele urmăritoare ale liderului Informatica Timișoara. Formația din Harghita vine după un eșec surprinzător în Cupa României, 3-4 la Iași, în timp ce campioana Autobergamo Deva a făcut spectacol la Brașov, 6-2 cu divizionara secundă Colțea.

Lovitura de începere a etapei a 15-a va fi dată la Timișoara, acolo unde Informatica va primi vizita echipei Spiom Sfântu Gheorghe. „Trebuie să recunoaștem că e un meci ușor. Ne încălzim însă pentru ceea ce va urma. Din păcate, va trebui să ne descurcăm până la finalul sezonului fără Savio, accidentat grav în timpul turneului final al Campionatului European din Slovenia. Am reușit o achiziție, brazilianul Daniel, un jucător valoros, dar care vine după o pauză lungă. Ne va lua ceva timp să-l aducem la o formă fizică mulțumitoare. Are însă valoare. Și-a arătat clasa chiar la Brașov, în meciul de Cupa României, când a marcat de trei ori”, a declarat pentru www.frf.ro, Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei Informatica Timișoara, care își face griji pentru ceea ce va urma: „Din etapa viitoare vom avea doar jocuri tari. După acest meci cu Spicom mergem la Deva, pentru derby-ul cu Autobergamo. Apoi vom primin vizita echipei Imperial WET Miercurea Ciuc. Harghitenii s-au întărit în această iarnă și reprezintă un adversar redutabil. Vom încheia sezonul regular pe terenul vicecampioanei CS United Galați. Sperăm să ne păstrăm avansul pe care îl avem în clasament înainte de play-off”.

După o victorie clară în Cupa României, 5-0 în deplasare cu Dunărea Călărași, Imperial WET Miercurea Ciuc, cu o echipă nouă, va forța calificarea în play-off. „Știm că este o misiune aproape imposibilă, dar ne vom juca șansa până la capăt”, a declarat Walter Gorbe, finanțatorul echipei harghitene, care a achiziționat în această iarnă mai mulți jucători de valoare: Nuninho Vially, Paulo Pinto, Mario Duque Velasco, Cesar Ribeiro, Alvaro, Lucio și Sanchez. Primul obstacol pentru ciucani îl reprezintă echipa Muncitorul Reșița.

CS United Galați, vicecampioana României, va juca în această rundă în deplasare, la Călărași. Prima etapă din 2018 se va încheia la Târgu Mureș, acolo unde fosta campioană, City’US Târgu Mureș, va primi vizita echipei Politehnica Iași.

Programul etapei cu numărul 15:

sâmbătă, 24 februarie, ora 17:00

Informatica Timișoara – Spicom Sfântu Gheorghe

duminică, 25 februarie
ora 16:00
Muncitorul Reșița – Imperial Wet Miercurea Ciuc
ora 18:00
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva

luni, 26 februarie, ora 18:00
Dunărea 2005 Călărași – CS United Galaţi

marți, 27 februarie, ora 18:00
City’Us Târgu Mureș – CSM Politehnica Iași

Clasament: 1. Informatica 38p; 2. Autobergamo 36; 3. Odorheiu Secuiesc 35; 4. United 31; 5. Dunărea 20; 6. Imperial Wet 14; 7. Iași 14; 8. Muncitorul 9; 9. Spicom 0; 10. City’Us -2

Toate partidele vor fi transmise în direct pe canalul de YouTube al FRF și pe pagina Facebook Futsal România.