Turneul final al Campionatului Național de futsal juniori U19 a ajuns la ora marii finale.

Luni seară, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor din Piatra Neamț, gazda competiției, cei mai buni juniori din țară vor lupta pentru titlul de campioni ai României. Față în față se vor afla echipele Informatica Timișoara și CSM Târgu Mureș. Cele două vor reedita finala Cupei României desfășurată în martie la Odorheiu Secuiesc și câștigată de Informatica Timișoara, scor 5-2.

Meciul va puteafi urmărit LIVE pe pagina de Facebook Futsal România și pe Youtube / Futsal România. 

Duminică, în semifinale, Informatica Timișoara și CSM Târgu Mureș nu au avut milă de adversari și au învins fără drept de apel. Echipa bănățeană a trecut, scor 5-1, de West Deva, trupa pregătită de Valentin Ilaș arătând o formă de invidiat.

CSM Târgu Mureș a întâlnit, ca și în Cupa României, formația FK Odorheiu Secuiesc, de care a trecut cu 7-2.

„Încă din iarnă, atunci când am ales să continuăm și la nivel de seniori doar cu jucători tineri, anunțam că la U19 vrem Cupa României și campionatul. Primul obiectiv, Cupa, a fost bifat. Acum suntem și în finala campionatului, unde întâlnim CSM Târgu Mureș, un adversar pe care îl știm bine, îl respectăm, care joacă futsal, dar pe care vrem să-l învingem. Va fi foarte greu, dar vrem să mergem acasă cu trofeul”, a spus Florin Chirițescu, directorul sportiv al echipei Informatica Timișoara.

Juniorii de la CSM Târgu Mureș sunt hotărâți să își ia revanșa după eșecul din finala Cupei României. Câțiva dintre ei au sărbătorit în această primăvară promovarea cu CSM în Liga I la futsal și vor să confirme încredrea ce le-a fost acordată.

„Pentru unii dintre jucători, această finală reprezintă ultimul tren, dar și un prilej de revanșă. Ne cunoaștem adversarul, dar această finală va fi altfel decât cea de la Cupa României. Atunci băieții au ajuns epuizați în finală după un meci cu FK Odorheiu Secuiesc, formație care era gazda turneului și care își dorea enorm să joace finala. Avem și noi jucători căliți prin jocuri la prima echipă și mă bazez pe maturitatea lor. Sper ca această maturitate să fie determinantă în această finală”, a declarat Janos Kovacs, antrenorul echipei CSM Târgu Mureș.

Oficialii celor două finaliste sunt de părere că nivelul competiției a fost unul ridicat. „A fost un turneu bun, în care am văzut echipe de calitate, am văzut jucători talentați. Echipe precum CS United Galați, FK Odorheiu Secuiesc, KSE Târgu Secuiesc, CSM Târgu Mureș sau Ceahlăul Piatra Neamț au confirmat interesul pe care îl acordă juniorilor. Mi-a plăcut cum s-au prezentat însă și celelalte echipe. Dacă acești copii vor avea parte de atenția necesară, atunci putem spune că viitorul futsalului românesc e pe un drum bun”, a spus Florin Chirițescu, directorul sportiv al echipei Informatica Timișoara.

„Am văzut calitate în jocul multor echipe, iar asta înseamnă că se lucrează, e un semn bun”, e de părere și Janos Kovacs, antrenorul echipei CSM Târgu Mureș.

Finala mare, locurile 1-2

Informatica Timișoara – CSM Târgu Mureș

Sala Sporturilor, Piatra Neamț, ora 18.00

Arbitri: Daniel Decă, Ionuț Smeu (ambii Brăila)

Informatica Timișoara: Theodor Lungu, Thomas Toth, Sergiu Gavrilă, Mihnea Toader, Andrei Grosu , Darius Nastai, Isfan Budai, Andrei Stănilă, Zabar Kovacs, Denis Dan

Antrenor: Valentin Ilaș

CSM Târgu Mureș: Hunor Bari, Robert Crișan, Alexandru Cucuieț, Imre Lehel, Richard Iszlai, Paul Ludușan, Norbert Nagy, Tamas Nagy, Vasile Nicola, Attila Ordog, Catalin Șerban, Adrian Șuteu, Adorjan Szasz, Robert Toth

Antrenor: Janos Kovacs

În deschiderea finalei mari a Campionatului Național de futsal U19 învinsele din semifinale, West Deva șă Futsal Klub Odorheiu Secuiesc vor lupta pentru medaliile de bronz.

Finala mică, locurile 3-4

ora 16.00

West Deva – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

Arbitri: Adrian Laurențiu Pană (Buzău), Andrei Mihălcuț (Iași)

Iată programul și rezultatele turneului final:

Joi, 23 mai

KSE Târgu Secuiesc – CSJ Știința „U” Craiova 11-4

CS United Galați – CSM Vaslui 4-2

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Korondy Junior 2017 Corund 9-0

Vineri, 24 mai

CSM Târgu Mureș – KSE Târgu Secuiesc 7-2

Informatica Timișoara – CS United Galați 5-4

Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 0-6

Sâmbătă, 25 mai

CSJ Știința „U” Craiova – CSM Târgu Mureș 3-5

CSM Vaslui – Informatica Timișoara 1-9

Korondy Junior 2017 Corund – Futsal Ceahlaul Piatra Neamț 0-4

West Deva – Viitorul Băleasa 4-3

Semifinale

West Deva – Informatica Timișoara 1-5

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CSM Târgu Mureș 2-7

Articol de Adi Dobre