Numărătoarea inversă a început pentru Imperial WET Miercurea Ciuc, campioana României. Ciucanii vor debuta miercuri, 28 august, în UEFA Futsal Champions League, cea mai importantă competiție intercluburi din futsalul mondial. 

Imperial WET face parte din Grupa C a turului preliminar al Ligii Campionilor, alături de Blue Magic FC – campioana Irlandei, Futsal Minerva – campioana Elveției și de AEK Atena – campioana Greciei, ultima fiind gazda acestei grupe.

Pentru gruparea harghiteană prezența în UEFA Futsal Champions League reprezintă o premieră absolută. În schimb, pentru mulți dintre jucători meciurile de la „Dais Sports Center” din Atena vor constitui prilejul de a evolua din noi într-o competiție de asemenea calibru.

Forin Matei, 35 de ani, unul dintre oamenii care au pus umărul la cucerirea titlului în sezonul trecut, așteaptă cu nerăbdare confruntările de săptămâna viitoare de la Atena. Considerat cel mai valoros jucător din istoria futsalului românesc, Florin Matei e convins că Imperial WET va câștiga grupa și se va califica în Elite Round-ul Ligii Campionilor.

– Florin, cum stați cu pregătirea debutului în UEFA Futsal Champions League?
– Stăm foarte bine! Tragem tare la antrenamente, cu două ședințe de pregătire pe zi, pentru că suntem hotărâți să mergem la Atena și să câștigăm grupa.
– Sunteți atât de hotărâți?!
– Ne obligă în primul rând blazonul, statutul de campioană a României. Trebuie să trecem de această fază a grupelor. Asta nu înseamnă că va fi și ușor.
– Vă cunoașteți adversarele?
– Nu le-am mai întâlnit până acum pe niciuna dintre ele. Le-am studiat însă jocul în ultimele zile, încercăm să-l deslușim, dar până la urmă totul depinde de noi, de forma noastră, de dorința noastră de a face din nou o figură frumoasă în Liga Campionilor, mai ales noi cei care am mai jucat în această competiției și care știm ce înseamnă să te bați cu cele mai bune echipe de club din Europa și din lume.

„Atmosfera la echipă este una foarte bună”

– Ce înseamnă Liga Campionilor?!
– La nivel de club, maximum pentru oricine ajunge la futsal și își dorește o carieră din care să aibă ce să povestească după ce se lasă. Am jucat de atâtea ori și știu despre ce vorbesc.
– Ai vorbit deja despre un obiectiv pe termen scurt. Care este cel pe termen lung?
– Câștigarea grupei de la Atena reprezintă, așa este, obiectivul pe termen scurt. Pe termen lung, vrem să mergem cât mai departe în această competiție.
– Pe restul colegilor cum îi simți? Cum simți echipa?
– Pe toți îi simt nerăbdători. Toți vor ca sezonul să se reia cât mai repede, să facem o figură frumoasă la Atena și să continuăm drumul început, împreună, anul trecut, aici, la Miercurea Ciuc. Atmosfera la echipă este una foarte bună. Ca lot, cred, suntem mai puternici decât anul trecut. Echipa s-a întărit cu jucători de valoare. Suntem pregătiți pentru Liga Campionilor.

„Nu va fi ușor cu AEK Atena”

– Tu cum te simți?!
– Ca în tinerețe, ca la 20 de ani!
– Primul adversar de la Atena va fi Blue Magic FC.
– Orice început e foarte important. Trebuie să învingem campioana Irlandei în primul rând pentru moral, pentru a debuta cu dreptul. E foarte important acest aspect. Vom juca apoi cu Futsal Minerva, campioana Elveției, și, în ultima etapă, vom da piept cu AEK Atena, campioana Greciei. La ora meciului cu AEK trebuie să avem deja șase puncte și un golaveraj cât mai bun. Nu va fi ușor cu grecii, pentru că îi știm cât de pătimași sunt suporterii lor. Nu va fi ușor cu AEK Atena.
– Cum a fost revederea cu antrenorul Sito Rivera?
– Suntem mai mulți cei care am mai colaborat cu Sito Rivera. Îl știm bine, îl apreciem, este unul dintre cei mai buni tehnicieni din futsalul european. E o plăcere să lucrezi cu el.

Programul Grupei C a turului preliminar al UEFA Futsal Champions League ediția 2019-2020:

28 august
ora 17:30: Imperial WET Miercurea Ciuc – Blue Magic
ora 20:00: Minerva – AEK Atena

29 august
ora 17:30:Minerva – Imperial WET Miercurea Ciuc
ora 20:00: AEK – Blue Magic

31 august
ora 17:30: Blue Magic – Minerva
ora 20:00: AEK – Imperial WET Miercurea Ciuc

  • Toate partidele se vor disputa la „Dais Sports Center” din Atena
  • Ora este cea din Româna

Articol de Adi Dobre