Primul meci al zilei s-a disputat la Timișoara, între Informatica și Autobergamo Deva, campioana din sezonul trecut. Duelul dintre cele două mari rivale a fost unul spectaculos. Condamnată să învingă pentru a prinde biletele pentru marea finală, Autobergamo Deva s-a văzut condusă cu 1-0 (Rakic a deschis scorul pentru bănățeni, min. 6:51), dar în doar câteva minute a trecut la conducere pe tabela de marcaj.

Deva a condus cu 3-1 după golurile reușite de Florin Matei (12:38) și Alpar Csoma (16:02, 16:16) și a avut șansa desprinderii decisive, dar veteranul Vlad Iancu a avut câteva intervenții de mare efect în poarta bănățenilor.

La pauză, Autobergamo Deva a intrat în avantaj, 3-1, și partida părea că se îndreaptă spre un deznodământ fericit pentru echipa pregătită de Cosmin Gherman.

Toniță, portarul echipei Autobergamo Deva, a readus Informatica în joc, după ce a degajat nefericit în Felipe (22:14)! După doar două minute, Savio a egalat la trei (24:27), scor la care Timișoara era calificată. Deva a fost nevoită să riște, scoțând portarul, dar Informatica a profitat marcând de două ori prin Simici (37:39) și Felipe (39:55). Scor final, Informatica – Autobergamo 5-3 (1-3), iar bănățenii merg în marea finală.

„A fost un meci incredibil. Cred că merităm victoria și calificarea în finala Ligii I”, a spus, la final, Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei Informatica Timișoara. Câștigătoare a Cupei României, Informatica Timișoara e aproape de a reuși o performanță istorică, primul său event!

În cel de-al doile meci al zilei, FK Odorheiu Secuiesc a primit vizita vicecampioanei CS United Galați. Harghitenii aveau nevoie de victorie pentru a se califica în finală. Trupa pregătită de Zoltan Jakab a condus cu 2-0, iar la pauză a intrat în avantaj, 3-2. 

Gălățenii au reușit să egaleze și apoi să conserve rezultatul. Scor final 3-3 și CS United Galați se califică pentru al doilea an consecutiv în finala Ligii Naționale. Anul trecut, gălățenii pierdeau la mare luptă, 2-3 la general, în fața echipei Autobergamo Deva.

Finala se joacă după sistemul cel mai bun din cinci meciuri!

Programul finalei

13 mai: United Galați – Informatica Timișoara

14 mai: United Galați – Informatica Timișoara

20 mai: Informatica Timișoara – United Galați

21 mai: Informatica Timișoara – United Galați

27 mai: United Galați – Informatica Timișoara

*orele de disputare ale partidelor vor fi stabilite ulterior

Finala mică

13 mai: Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva

20 mai: Autobergamo Deva – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc