Informatica Timisoara

Ziua cea mare a sosit pentru Informatica Timișoara, campioana României la futsal. Bănățenii debutează azi în UEFA Futsal Champions League, cea mai importantă competiție intercluburi din lume!

Trupa pregătită de Robert Lupu va juca diseară, de la ora 19.00, în direct pe pagina de facebook Futsal România, împotriva campioanei Turciei, Osmanlıspor.

Partida Informatica – Osmanlıspor contează pentru Grupa H a turului preliminar al Ligii Campionilor, grupă din care mai face parte Lynx Futsal Club, campioana Gibraltarului, și care e găzduită de Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara.

Programul complet al Grupei H:
30 August, ora 19.00
Informatica Timişoara – Osmanlıspor
Arbitri: Dario Pezzuto (Italia), Lars Van Leeuwen (Olanda)

31 August, 19.00
Osmanlıspor – Lynx
Arbitri: Lars Van Leeuwen (Olanda), Ingo Heemsoth (Germania)

1 Septembrie, 19.00
Lynx – Informatica Timişoara

Câștigătoarea Grupei H se califică în Main Round-ul competiție.

Informatica Timișoara s-a pregătit pentru debutul în UEFA Futsal Champions League în week-end, la Sighișoara, acolo unde s-a disputat Supercupa României. Deși nu a jucat nici măcar un meci amical în această vară și, în plus, a pierdut trei oameni de bază, Miloš Simić, Stefan Rakić și Felipe Oliveira, Informatica s-a impus la Sighișoara în fața vicecampioanei CS United Galați, scor 4-3.

„Mă bucură faptul că jucătorii aduși în această vară, unii chiar în ultimul moment, și-au adus contribuția la acest nou succes al Informaticii. Am vrut să aduc jucători cu experiență, care să se adapteze fără probleme, care să-i ajute pe cei mai tineri și cred că am reușit să îi transferăm pe cei mai potriviți. Nici nu aveam cu să dăm greș cu Mimi Stoica, ori cu Denys Ovsiannikov și Dmytro Bondar. Îi știu de prea multă vreme, sunt jucători extraordinari”, a spus, pentru www.frf.ro, Robert Lupu.

Antrenorul-jucător al echipei Informatica Timișoara e optimist înaintea debutului echipei bănățene în Liga Campionilor, dar atenționează că ambele partide vor fi infernale. „Inițial am crezut că adevăratul derby al acestei grupe, meciul decisiv, va fi cel din prima etapă, cu Osmanlıspor, campioana Turciei. Am văzut însă lotul celor de la Lynx, campioana Gibraltarului, comunicat la UEFA. E total diferit față de cel din sezonul trecut. Lynx are în componență șapte spanioli, un brazilian, un columbian, un argentinian și un singur jucător din Gibraltar! Trebuie să fim foarte atenți, pentru că e o grupă grea. Ne dorim enorm calificarea în Main Round-ul Ligii Campionilor și vom lupta până la ultima fărâmă de energie pentru acest obiectiv. Echipele care ajung în această competiție sunt campioane, sunt echipe cu personalitate, vor să câștige. Nu suntem Barcelona sau Inter Movistar, așa că trebuie să tratăm aceste două partide ca pe două finale”, a mai spus tehnicianul bănățenilor.

Robert Lupu a evoluat de-a lungul carierei sale în mai multe rânduri în cea mai importantă competiție intercluburi din lume. Lupu a jucat pentru Bodu București, City’US Târgu Mureș, CIP Deva și Autobergamo Deva. Ca antrenor-jucător, aceasta e a doua experiență pentru Robert Lupu în Liga Campionilor după cea de acum patru ani cu Deva.

Articol de Adi Dobre