După primele două, disputate la Galați, Informatica Timișoara conduce cu 2-0 și mai are nevoie de o victorie pentru a aduce pe Bega primul titlu de campioană a României la futsal. Trupa pregătită de Robert Lupu ar reuși de asemenea o premieră, întâiul event! Informatica și-a adjudecat în acest sezon, pentru al doilea an consecutiv, Cupa României și nu vrea să piardă ocazia de a reuși „dubla”.

„Suntem foarte aproape de un obiectiv ce părea la un moment dat o Fata Morgana! Suntem foarte aproape de a încheia cu un nou trofeu un an de muncă, de sacrificii uriașe. Băieții aceștia care s-au unit atât la bucurie, dar mai ales la greu merită titlul de campioni. Am mai spus că indiferent de rezultatul din finală pentru mine ei sunt adevărații campioni. Vrem să aducem totodată titlul acestui oraș extraordinar care e Timișoara, pentru că ar fi primul”, a declarat, pentru www.frf.ro, Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei Informatica și selecționer al primei noastre reprezentative.

Jucătorii grupării bănățene au mediatizat meciurile finalei de la Timișoara întâlnindu-se cu fanii într-un complex comercial din oraș în acest week-end.

Prezentă pentru a doua oară consecutiv în finala Ligii I la futsal, CS United Galați nu se predă. Învinsă dramatic în primele două meciuri ale finalei, trupa de la Dunăre a promis la plecarea spre Timișoara să nu se predea și să aducă finala înapoi la Galați, unde e programată, în cazul în care se va ajunge acolo, partida decisivă. În urmă cu un an, United ducea în decisiv finala cu Autobergamo Deva, dar pierdea.

În primele două meciuri ale finalei, Informatica s-a impus cu 1-0 (gol Simici cu un minut și jumătate înainte de final) și 6-4 (2-2, 1-1, 3-1 la loviturile de departajare).

În cazul unei victorii gălățene în acest al treilea meci al finalei, jocul cu numărul patru e programat mâine, 22 mai, de la ora 18.30, tot la Timișoara.
Un eventual meci decisiv e programat la Galați, duminică, 27 mai.

Partida de luni, 21 mai, de la Timișoara va fi arbitrată de cel mai bun tandem din futsalul românesc, format din Bogdan Sorescu (Piteşti), al doilea cel mai bun arbitru din lume anul trecut, și Gabriel Gherman, aflat la final de carieră.

Rezervă va fi Dan Ovidiu Curta (Târgu Mureş). Observatori: Radu Petre și Valeriu Ioniță (ambii din Bucureşti). Meciul va fi transmis pe Look Tv.