Echipele Informatica Timișoara și Autobergamo Deva s-au calificat în finala Cupei României la futsal. Cele două formații s-au impus în semifinalele Final Four-ului competiției și vor juca marți seară cu trofeul pe masă!

Sala Sporturilor „Constantin Jude”, pentru prima oară gazdă a Final Four-ului Cupei României la futsal, a fost deosebit de animată la semifinalele disputate luni seară. Aproape 1.000 de spectatori au gustat din plin spectacolul oferit de cele patru echipe prezente în careul de ași al Cupei României.

În prima semifinală, Autobergamo Deva a trecut de FK Odoreheiu Secuiesc, scor 6-2, la capătul unui meci în care erou a fost Vlad Iancu, portarul echipei din Deva. În afara paradelor de senzație, Vlad Iancu a înscris și două goluri! Reușitele goalkeeper-ului formației pregătite de Florin Ignat au venit în a doua repriză, fiind reușite „din poartă în poartă”, în momentele în care FK Odorheiu Secuiesc a scos portarul!

Au marcat pentru Autobergamo: Florin Matei (2), Paulo Ferreira, Obada și Vlad Iancu (2). Pentru echipa lui Jakab Zoltan a înscris Biro Attila, o dublă. Arbitrul principal al partidei a fost Bogdan Sorescu (Daniel Decă – „a doua linie!), unul dintre cei mai buni arbitri din futsalul mondial, care în ultimele zece secunde ale primei reprize s-a accidentat și nu a mai putut continua, el fiind înlocuit de Vlad Ciobanu.

„Am spus că am venit să ne apărăm trofeul. Ne-am calificat în finală. Acesta a fost primul pas. Sunt mulțumit de băieți”, a spus, la final, Florin Ignat, antrenorul-jucător al celor de la Autobergamo Deva.

În cea de-a doua semifinală, arbitrată de „tandemul” Gabriel Gherman – Vlad Ciobanu, Informatica Timișoara s-a impus, conform calculelor hârtiei, în fața formației City’US Târgu Mureș. Timișoara, încurajată frenetic din tribună de spectatorii prezenți la cele două jocuri, a învins cu 7-3, dar diferența de scor nu reflectă realitatea din teren. Cu mulți jucători tineri, City’US i-a dat mari bătăi de cap formației gazdă. Informatica a condus cu 2-0, goluri Simici și Savio, dar Togan și Covaci au marcat pentru Târgu Mureș, restabilind egalitatea. Simici a adus Informatica din nou în avantaj, acesta fiind scorul la pauză. La reluare, experiența jucătorilor echipei gazdă și-a spus cuvântul. Rakici, Savio, Ilaș și din nou Simici au punctat pentru un 7-2 clar. Spaniolul Duque a redus din diferență, scorul final fiind 7-3. În ultimele minute ale jocului, Oliveira Felipe, de la Informatica Timișoara, a fost eliminat pentru cel de-al doilea cartonaș galben și va rata finala! În schimb, Robert Lupu, antrenorul-jucător al Informaticii, va putea conta pe serviciile Thiago Alcantara, care a fost suspendat pentru meciul din semifinale, după ce a fost eliminat în ultima etapă de campionat, la Galați.

Înaintea celei de-a doua semifinale absolvenții primei promoții a cursurilor de antrenori UEFA B futsal și-au primit diplomele și cardurile aferente pentru a-și desfășura activitatea.

Finala Final Four-ului Cupei României se va disputa marți seară, de la ora 20:00, la Timișoara, și va fi transmisă în direct de Digi Sport 2!