Echipa de futsal Informatica Timișoara va debuta joi, 4 octombrie, în cea mai tare competiție intercluburi din lume.

Campioana României și-a câștigat dreptul de a evolua în Main Round-ul UEFA Futsal Champions League după ce a încheiat prima în Grupa H a turului preliminar.

Informatica Timișoara face parte din Grupa a 7-a ale cărei meciuri vor fi găzduite de “Zemgale Olympic Center” din Jelgava, localitate aflată la 41 de kilometri Sud-Vest de Riga, capitala Letoniei.

Trupa lui Robert Lupu le va avea ca adversare pe FK Nikars Rīga (Letonia), Hohenstein-Ernstthal (Germania) și Rekord Bielsko-Biała (Polonia).

Iată programul meciurilor din Grupa a 7-a a Main Round-ului Ligii Campionilor:

4 octombrie
ora 17:00: Hohenstein-Ernstthal – Informatica Timişoara
ora 19:30: Nikars – Rekord Bielsko-Biała

5 octombrie
ora 17:00: Rekord Bielsko-Biała – Hohenstein-Ernstthal
ora 19:30: Nikars – Informatica Timişoara

7 octombrie
ora 15:00: Informatica Timişoara – Rekord Bielsko-Biała
ora 17:30: Hohenstein-Ernstthal – Nikars

Câștigătoarea grupei se va califica în Elite Round-ul competiției

Informatica Timișoara a plecat spre Letonia având speranțe într-o calificare în Elite Round-ul UEFA Futsal Champions League, deși misiunea bănățenilor se anunță a fi una foarte grea. Ultima campioană a României care a reușit să intre în grupul select al celor mai bune 16 echipe din futsalul european a fost City’US Târgu Mureș, acum doi ani.

“Va fi foarte greu, dar nu imposibil. Nu promitem calificarea în Elite Round-ul Ligii Campionilor. Ceea ce putem promite însă e faptul că ne vom bate pentru a merge mai departe”, a spus, pentru www.frf.ro, Robert Lupu, antrenorul echipei Informatica Timișoara.

Primul adversar al campioanei României în Grupa a 7-a a Main Round-ului UEFA Futsal Champions League va fi Hohenstein-Ernstthal. Campioana Germaniei a câștigat Grupa D a turului preliminar, pe care a găzduit-o, după două victorii (4-2 cu Futsal Klub Tirana și 12-0 cu Belfast United) și un egal (3-3 cu grecii de la Doukas SAC).

În cel de-al doilea meci din grupă, Informatica va da piept cu marea favorită, FK Nikars Riga, care nu a trecut prin emoțiile fazei preliminare. “E o formație cu o organizare a jocului excelentă, îi cunosc foarte bine. Au un antrenor de top, portughezul Orlando Francisco Alves Duarte, care e de ani buni acolo”, spune Robert Lupu.

Ultimul adversar al Informaticii e Rekord Bielsko-Biała. Polonezii, care au găzduit meciurile din Grupa G preliminară, s-au calificat cu maximum de puncte. Rekord Bielsko-Biała a trecut pe rând de Cardiff University, scor 10-1, Racing Luxembourg, scor 11-2, și Varna City, scor 2-1.

În această fază a competiției, în grupa 5, la Nicosia, România va fi reprezentată de Valeriu Ioniță, delegat UEFA.

Articol de Adi Dobre