Robert Lupu, antrenorul grupării bănățene, a sunat adunarea în prima zi a săptămânii. De la apelul său au lipsit câțiva dintre jucătorii reprezentativi ai Informaticii din ultimii doi ani, oameni care au contribuit la primul titlu din istoria echipei de pe Bega, cucerit în această vară, dar și la celelalte performanțe, Cupa (2017 și 2018) și Supercupa României (2017). Este vorba despre sârbii Miloš Simić și Stefan Rakić, și despre internaționalii români de origine braziliană Sávio Valadares și Felipe Oliveira.

După doi ani petrecuți la Informatica, Miloš Simić, căpitanul bănățenilor în ultimul sezon, a anunțat încă din 8 iulie că a semnat cu gruparea maghiară Swietelsky-Haladás VSE Futsal.  Sosit la Timișoara odată cu Simić, Stefan Rakić a plecat la MNK Mostar Stari Grad, campioana Bosniei, echipă care va găzdui meciurile Grupei A din preliminariile UEFA Futsal Champions League.

Despre viitoarea destinație a Felipe Oliveira nu se știe încă. Gruparea bănățeană nu a primit deocamdată nicio cerere de eliberare a Cărții Verzi a jucătorului, dar admite că internaționalul român nu va mai evolua la Informatica.

Dorit de foarte multe echipe din elita futsalului european, Sávio Valadares nu s-a decis încă în privința viitorului său. În ciuda ofertelor greu de refuzat, nu ar fi totuși exclus ca internaționalul român să continue cu Informatica, echipă de care s-a atașat.

A sosit veteranul Mimi Stoica

Noutățile din lotul lui Robert Lupu sunt veteranul Mimi Stoica, 36 de ani, jucător de echipă națională, Pedro Henrique, ambii de la Autobergamo Deva, și brazilianul Flavio Luis, la prima experiență în Europa. 

Informatica Timișoara va debuta în noul sezon în Supercupa României, în compania vicecampioanei CS United Galați. Informatica va încerca să cucerească din nou trofeul după ce s-a impus anul trecut în Supercupa de la Lugoj, din postura de deținătoare a Cupei, cu 4-3 în fața campioanei Autobergamo Deva.

Se apropie duelurile cu Osmanlıspor și Lynx

Supercupa va reprezenta pentru echipa lui Robert Lupu repetiția generală în vederea debutului în UEFA Futsal Champions League, cea mai importantă competiție intercluburi din lume. Informatica va fi gazda Grupei H, din turul preliminar, grupă din care mai fac parte echipele Lynx Futsal Club (campioana Gibraltarului) și Osmanlıspor (campioana Turciei). Se califică în Main Round-ul Ligii Campionilor doar echipa care va cuceri grupa.

Iată programul Grupei H. Meciurile vor fi găzduite de Sala „Constantin Jude” din Timișoara:

30 August
Informatica Timişoara – Osmanlıspor

31 August
Osmanlıspor – Lynx

1 Septembrie
Lynx – Informatica Timişoara