În Seria I, la Deva, Autobergamo și Informatica Timișoara s-au întâlnit într-o reeditare a finalei Cupei României de la Miercurea Ciuc, de luna trecută, dispută câștigată de bănățeni la loviturile de departajare.

Înaintea confruntării de la Deva, situația în clasamentul Seriei I era următoarea: 1. Autobergamo 6 puncte; 2. Informatica 4p; 3. Iași 0p. În aceste condiții, Autobergamo avea inclusiv varianta unui egal pentru a se menține în frunte, în timp ce Informatica era condamnată să învingă pentru a mai spera la locul 1, care duce în marea finală.

La capătul unui joc foarte disputat, Informatica s-a impus cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat de Deco, dintr-o lovitură de la 10 metri, cu zece secunde înainte de final!
Cu trei minute mai devreme, Autobergamo Deva a beneficiat și ea de o lovitură similară, ratată însă de Florin Matei!

„A fost un meci foarte frumos, în ciuda faptului că ambele formații au dat dovadă de un pragmatism peste medie. Au existat ocazii de gol și de o parte și de cealaltă. Am fi putut pierde atunci când Deva a avut lovitură de la 10 metri, dar copilul nostru, Roberto Voin, intrat între buturi doar pentru acest moment, a apărat șutul expediat de veteranul Florin Matei! Apoi am beneficiat noi de o lovitură de la 10 metri, când mai rămăseseră doar câteva secunde din meci. Faultul scos de Savio a fost transformat de Deco. Apropo de Savio, așa cum spuneam și înaintea confruntării, el nu e încă la capacitatea maximă, dar face eforturi uriașe pentru a fi util echipei. Ca la fiecare meci disputat la Deva, publicul a creat și de această dată o atmosferă extraordinară. Acum, după acest succes, noi vom avea la retur, acasă, două variante, egalul sau victoria. Nu vreau să spun că victoria de la Deva e una importantă. Voi spune asta doar dacă ne vom califica în finală”, a declarat Gabriel Lungu, președintele echipei Informatica Timișoara.

Seria I
Autobergamo Deva – Informatica Timișoara 0-1 (0-0)
Arbitri: Bogdan Sorescu (Pitești), Cezar Georgian Ionescu (Buzău)

Clasament:
1. Informatica 7p; 2. Deva 6p; 3. Iași 0p

Seria a II-a

CS United Galați – FK Odorheiu-Secuiesc 4-4 (0-1)
Arbitri: Gabriel Gherman (Bucureşti), Marian Ivănescu (Bucureşti)

Clasament: 
1. United Galați 7p, 2. Odorheiu Scuiesc 5p, 3. Dunărea Călărați 0p

În acest week-end sunt programate meciurile etapei a IV-a a play-off-ului Ligii I după următorul program:

Sâmbătă, 28 aprilie, ora 17.00 – SERIA a II-a:
CS United Galați – Dunărea Călărași

Duminică, 29 aprilie, ora 18.00 – SERIA I
Autobergamo Deva – Politehnica Iași

Play-out |Spicom și City’US luptă pentru evitarea retrogradării

Luni, 30 aprilie, de la ora 11.30, e programată și confruntarea City’US Târgu Mureș – Spicom Sfântu Gheorghe, din etapa a IV-a a play-out-ului.

Învingătoare în prima fază a play-out-ului, formațiile Imperial WET Miercurea Ciuc și Muncitorul Reșița vor evolua și în sezonul viitor al Ligii I. Harghitenii au trecut fără probleme de City’US, în timp ce Muncitorul s-a impus în fața celor de la Spicom.

Duelul City’US – Spicom se va desfășura după regula „cel mai bun din trei partide”. Învingătoarea va merge la baraj, unde va da piept cu locul secund din Liga a II-a, în timp ce formația care va pierde în acest ultim episod al play-out-ului va lua drumul eșalonului secund.