Informatica Timișoara a reușit marți seară să-și treacă în palmares primul trofeu din istorie, Cupa României. Final Four-ul competiției, găzduit de Sala Sporturilor „Constanti Jude” din Timișoara a fost câștigat de Informatica după o finală decisă la loviturile de departajare în dauna deținătoarei trofeului, Autobergamo Deva. La finalul timpului regulamentar și după cele două reprize de prelungiri scorul a fost egal 0-0.

Partida a fost dramatică, iar episodul loviturilor de departajare a adus dramatismul la cote maxime! Eroul Timișoarei a fost portarul finlandez Antti Koivumaki, pe care naționala României îl va avea ca adversar luna viitoare, la Călărași, în preliminariile pentru Campionatul European. Koivumaki a apărat ultima execuție a formației din Deva, apoi Ilaș a parafat victoria Timișoarei.

Astfel, Cupa României poposește la Timișoara prin a cincea disciplină, după fotbal, rugby, baschet și handbal!

Atmosferă de mare meci marți seară în Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara la finala Final Four-ului Cupei României la futsal. Sala, în care cu doar câteva zeci de minute mai devreme echipa de baschet masculin a Timișoarei pierdea la mare luptă confruntarea cu CSU Sibiu din play-off-ul Ligii Naționale, a fost aproape plină la duelul dintre Informatica și Autobergamo.

Intrarea pe teren a celor două finaliste ale Final Four-ului Cupei României la futsal a fost una decupată parcă din regia marilor competiții internaționale. Jucătorii au intrat însoțiți de copiii a două școli de fotbal particulare din Timișoara. Imnul României a fost cântat de o artistă a Operei Române din Timișoara, Silvia Antemia.

La meci a asistat și Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, care a fost însoțit de Mihai Stoichiță, Ion Geolgău și Ciprian Paraschiv. De la Deva au venit la Timișoara pentru a-și încuraja favoriții aproape 100 de suporteri.

Lovitura de începere a partidei, una simbolică, a fost dată de Emeric Dembrovschi, fostul mare fotbalist al Timișoarei.

Finala a început cu o posesie prelungită a oaspeților de la Autobergamo, care, conform calculelor hârtiei, porneau ca favoriți. Oamenii lui Florin Ignat s-au precipitat însă în multe momente, au dat dovadă de nervozitate, iar Florin Matei, unul dintre cei mai buni jucători de la Deva, a văzut cartonașul galben încă din minutul 3!

Prima ocazie la poarta oaspeților a apărut abia după patru minute de joc, prin Savio, al cărui șut, parat de Vlad Iancu, a fost semnalul pentru jocul bun al Informaticii. După o sumedenie de ratări, echipa din Timișoara a beneficiat inclusiv de o lovitură de la 10 metri, după ce Deva a comis al șaselea fault. Florin Ignat, antrenorul-jucător al oaspeților de Autobergamo, l-a trimis în poartă pe Toniță, care a parat șutul lui Simici. Sârbul ratase o lovitură de la 10 metri și în semifinala cu City’US Târgu Mureș.

Fără Felipe Oliveira, suspendat după „roșul” primit în semifinala cu Târgu Mureș, Informatica s-a ținut tare în fața unei echipe, Autobergamo, mult mai matură și cu un lot mult mai numeros.

Repriza secundă a început în nota de dominare a formației oaspete, care a ratat primele ocazii. Finlandezul Antti Koivumaki a făcut o partidă bună în poarta Informaticii. Deși accidentat, el a primit îngrijiri medicale de mai multe ori pe durata jocului, finlandezul a continuat să apere.

Informatica a jucat mult mai defensiv, dar Autobergamo nu a putut marca. Paulo Ferreira, Ribeiro și frații Matei au împins în permanență jocul spre poarta gazdelor, care s-au apărat fără greșeală.
Cum până la final nu s-a marcat, s-a intrat în prelungiri!

Cele două reprize suplimentare, a câte cinci minute fiecare, au fost dramatice, fiecare echipă trecând pe lângă golul care i-ar fi adus trofeul. S-a încheiat tot 0-0, iar câștigătoarea Final Four-ului Cupei României a fost desemnată la loviturilede departajare, la capătul celei mai disputate finale din istoria competiției.

La episodul loviturilor de departajare, Florin Ignat, antrenorul-jucător al oaspeților de la Autobergamo Deva, a apelat din nou la portarul Toniță, care a parat două execuții ale bănățenilor. Antti Koivumaki s-a dovedit și mai inspirat, parând trei! Timișoara cucerește astfel primul trofeu din istorie și rămâne în lupta pentru event!