Liga I Fortuna își reia activitatea în acest week-end, când sunt programate primele meciuri din etapa I a turului suplimentar.

Lovitura de start în 2022 se va da sâmbătă, la Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați, la ora 12:00, acolo unde CS United, vicecampioana României, va primi vizita formației CFF Clujana Cluj, ultima clasată la finalul sezonului regular.

Florin Ignat: „Vrem să jucăm o nouă finală”

Gălățenii au de luat o revanșă după ce au pierdut în toamnă la Cluj. Victoria ardelenilor a fost însă una la masa verde, după o eroare pe foaia de joc a gălățenilor, care se impuseseră pe teren cu 4-0.

„Ne bucură reluarea campionatului. Ne era dor de meciurile oficiale. Am încheiat anul 2021 în cea mai bună formă, cu patru victorii consecutive. Sperăm să avem aceeași atitudine și în finalul sezonului, atunci când contează cel mai mult. Până atunci luăm meciurile pe rând, unul câte unul, abordându-le cu atenție. Vrem să jucăm o nouă finală și, firește, să aducem titlul la Galați. Va fi însă foarte greu”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

Foto: Facebook / Club Sportiv United Galati

Florin Ignat nu va putea conta în confruntarea de sâmbătă pe serviciile a trei jucători de bază, toți suspendați. Este vorba despre Daniel Araujo, Constantin Burdujel și Robert Crișan. Portarul Alin Cîrdei nu va evolua nici el, fiind convocat la naționala U19, care săptămâna viitoare va disputa la Vaslui o „dublă” amicală în compania selecționatei similare a Moldovei.

Robert Lupu: „Datele problemei sunt altele acum”

Derby-ul primei etape a turului suplimentar se va juca la Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara tot sâmbătă, de la ora 17:00, între nou-promovatele CFR Timișoara și Sportul Ciorăști, revelațiile actualului sezon. Vrâncenii sunt obligați să învingă pe Bega pentru a reduce din diferența dintre ei și bănățeni, în prezent de nouă puncte. Cele două formații s-au întâlnit anul trecut de două ori, CFR Timișoara impunându-se de fiecare dată. Primul duel a avut loc în primăvară, pe 19 martie, la turneul final pentru promovarea în Liga I de la Sebeș, scor 7-3. Cel de-al doilea a fost programat în toamnă, pe 19 octombrie, în etapa a 6-a a sezonului regular al Ligii I, la Sala Sporturilor din Focșani, acolo unde își dispută meciurile de pe teren propriu micuța echipă din Ciorăști. După 1-2 la pauză, CFR Timișoara a revenit și s-a impus cu 4-2.

„Datele problemei sunt altele acum”, a declarat Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei CFR Timișoara, care a argumentat: „Sportul Ciorăști a arătat bine și în toamnă, ne-a creat probleme. Acum s-a și întărit, inclusiv cu un jucător care a evoluat în sezonul regular la noi. E vorba despre Robert Vîrlan. Noi începem anul 2022 cu o mulțime de probleme. Florin Matei și Valentin Ilaș vin după accidentări și din această cauză nu s-au pregătit așa cum ne-am fi dorit. Stojan Milovac a avut Covid 19 și a stat izolat la el acasă în Serbia. Nici el nu s-a pregătit în ultima perioadă. Am renunțat la serviciile lui Răzvan Plopeanu, care a jucat la noi în sezonul regular. Din păcate el și lucra, iar din această cauză nu putea fi prezent la toate antrenamentele”.

Noutăți la CFR

CFR Timișoara a legitimat în această iarnă trei jucători. Noutățile sunt: Tifan Norbert (25 de ani), care a jucat la Imperial WET Miercurea Ciuc, iar ultima oară la Nyírgyulaj, în Ungaria; Boda Krisztian (26 ani), de la Korondy Junior 2017 Corund; portarul Mihai Tătar, legitimat ultima oară la Corund. Campion al României cu City’US Târgu Mureș, Mihai Tătar este antrenor cu portarii și la prima noastră reprezentativă, la CFR Timișoara urmând să se ocupe cu prioritate de pregătirea portarilor”.

Gică Dospinescu: „Am plecat spre Timișoara cu dorința de a câștiga”

Vrâncenii au pornit spre Timișoara vineri dimineață în prima lor deplasare din 2022. „Am plecat spre Timișoara cu dor de meciurile oficiale, cu mult optimism și cu dorința de a câștiga. Vrem să jucăm, să avem meciuri în picioare, să adunăm cât mai multă experiență pentru play-off. Eu unul mă simt foarte bine. Venim după un cantonament în care s-a muncit foarte mult”, a spus Gică Dospinescu, portarul echipei Sportul Ciorăști și al echipei naționale de futsal a României. Sportul Ciorăști a disputat în perioada de pregătire două meciuri-școală în compania formației FK Odorheiu Secuiesc, vrâncenii și harghitenii împărțindu-și frățește victoriile!

În afara lui Robert Vîrlan, care este indisponibil pentru această partidă, Sportul Ciorăști l-a mai legitimat în această iarnă pe tânărul bucureștean Fernando Dobre, 20 de ani.

Cel de-al treilea meci al primei etape a Turului suplimentar al Ligii I se va disputa marți, 18 ianuarie, în Harghita, la Odorheiu Secuiesc. FK va da piept, de la ora 18:00, cu Luceafărul Buzău.

Liga I, Tur suplimentar, etapa I

Sâmbătă, 15 ianuarie

  • ora 12:00, CS United Galați – CFF Clujana Cluj
  • ora 17:00, CSF CFR 1933 Timișoara – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști

Marți, 18 ianuarie

  • ora 18:00, Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Luceafărul Buzău, LIVE DIGISPORT 3
  • echipa Autobergamo Deva stă în această etapă

Articol de Adi Dobre