Cele mai bune patru echipe din competiția internă se vor confrunta începând de mâine pentru un loc în marea finală. Accederea în ultimul act se va face după criteriul “cel mai bun din trei jocuri”. Primul meci se va disputa pe terenul echipei mai slab clasate la sfârșitul sezonului regular, jocul doi și, eventual, trei, urmând a se disputa pe terenul “favoritei”.

Programul semifinalelor Ligii Naționale:
Mâine, 10 mai, ora 18.00:
CS United Galați – Informatica Timișoara
Autobergamo Deva – City’US Târgu Mureș (în direct la Digi Sport 4)

“Ne pregătim să câștigăm. Timișoara va avea viață grea!”

Calificată în semifinale după succesul „din trei jocuri” în fața celor de la Spicom Sfântu Gheorghe, CS United Galați e hotărâtă să poducă marea surpriză și să elimine liderul sezonului regular, Informatica Timișoara! "Ne pregătim să câștigăm. Timișoara va avea viață grea!”, a spus  David Asandei, antrenorul gălățenilor. "Noi ne-am îndeplinit obiectivul prin calificarea în această fază a competiției. Presiunea e pe Timișoara, nu pe noi. Nu avem nimic de pierdut, ci doar de câștigat”, a mai zis Asandei.

Antrenorul de la United mizează pe cel puțin o mie de spectatori la meciul de mâine, mai ales că, spune el, "am rămas singura echipă din Galați care luptă în acest moment pentru un obiectiv măreț”. United Galați le-a dat mari bătăi de cap „granzilor” Ligii I în acest sezon. Galațiul a eliminat Timișoara din Cupa României, după o victorie cu 3-2, a remizat în campionat cu City’US Târgu Mureș pe malul Dunării și a pierdut greu la Mureș. Tot în sezonul regular, United a pierdut la Deva în ultimele secunde ale jocului!

"Întâlnim o echipă, Timișoara, care e mai degrabă o selecționată internațională: patru internaționali români, trei sârbi, plus doi brazilieni și un croat! Informatica e favorită, dar ne vom juca șansa”, mai spune David Asandei.

"Primul an, primul titlu, ar fi frumos”

Informatica Timișoara a ajuns la Galați încă de duminică seară, după un drum de aproape 800 de kilometri. Liderul sezonului regular, la primul sezon de la înființare, e hotărât să cucerească titlul. "Primul an, primul titlu, ar fi frumos! La un asemenea duel, băieții nu mai au nevoie de nicio motivație suplimentară”, spune Daniel Rupa, secundul lui Robert Lupu.

Antrenor-jucător, dar și selecționer al României, Robert Lupu spune că vrea să ca Informatica, echipa sa, să se califice în finală după primele două jocuri. După jocul de la Galați, confruntarea se va muta pe Bega, unde luni, 16 mai, e programat al doilea joc. În cazul în care disputa va avea nevoie și de un al treilea meci, decisiv, acesta va fi programat a doua zi, tot la Timișoara,

"Galațiul a confirmat prin calificarea în semifinale că e o echipă bună, că poate învinge pe oricine în România, așa că ne așteptăm la un meci foarte greu. Să nu uităm că United ne-a scos din Cupă! Dacă vom trata meciul de la Galați cu seriozitate, atunci nu vom avea probleme. Vrem să tranșăm duelul din două jocuri”, a spus Lupu, care a anunțat că nu va sta doar pe bancă la duelul cu United!

"Să jucăm cu sufletul”

Confruntarea dintre Autobergamo Deva, deținătoarea Cupei și a Supercupei României, și City’US Tâgu Mureș, campioana României, e, fără îndoială, "finala din semifinale”! Formațiile care oferă spectacol în futsalul românesc de ani buni se întâlnesc marți, în primul joc al duelului din această fază a competiției, la Deva, acolo unde e de așteptat ca sala să fie plină. Înaintea acestui duel, cei doi antrenori, Florin Ignat (Deva) și Cosmin Gherman (Târgu Mureș), s-au complimentat reciproc!

"Târgu Mureș pornește ca favorită. Au un lot foarte bun, sunt mulți! Mulți și foarte buni! Sper să nu mai facem greșelile de la ultimul meci cu ei, de pe teren propriu, din campionat, când City’US și-a luat revanșa după acel 5-2 pentru noi, în tur, la Târgu Mureș, învingându-ne cu același scor”
, spune Florin Ignat, antrenorul celor de la Autobergamo Deva.

„Nu trebuie să facem nimic ieșit din comun”

City’US a pornit încă de azi spre Deva. "Știm importanța meciului. De câțiva ani facem spectacol la meciurile noastre directe. Așa va fi și acum, sunt convins. Ne-am împărțit trofeele în ultimii ani. Băieții mei nu trebuie să facă nimicieșit din comun. Trebuie doar să pună în aplicare ceea ce am pegătit la antrenamente. Și, atunci, totul va fi bine! Întâlnim un adversar foarte bun, disciplinat. Au de partea lor în acest prim meci publicul. Aș fi vrut ca să întâlnim Deva în finală, dar asta e”, a declarat și Cosmin Gherman, antrenorul-jucător al campioanei City’US Târgu Mureș.

Autobergamo și City’US Târgu Mureș se vor întâlni peste două săptămâni și în semifinalele Cupei României, "Final Four”-ul competiției fiind programat la Deva.