Cupa României la futsal programează în acest week-end meciurile din sferturile de finală. Învingătoarele din această fază a competiției, care se dispută într-o singură manșă, se vor califica la turneul final.

Bătălia pentru Final Four începe la Călărași, acolo unde Futsal Dunărea primește vizita celor de la FK Odorheiu Secuiesc. Meciul e un clasic al Ligii 1, cele două formații numărându-se printre cele mai importante nume din peisajul futsalului autohton al ultimilor ani.

Dunărea și FK Odorheiu Secuiesc, primul duel din sferturi

Futsal Dunărea pornește, la prima vedere, cu prima șansă. Trupa lui Marian Șotârcă nu are doar avantajul terenului propriu, ci și pe cel al poziției din clasamentului Ligii 1. Dunărea e pe locul 4, cu 30 de puncte, în timp ce FK Odorheiu Secuiesc e, după 15 etape, pe locul 6, cu 24 de puncte. Cele două formații au oferit un spectacol total în turul campionatului, după ce au încheiat la egalitate, 3-3, la Odorheiu Secuiesc.

Peste două săptămâni, Dunărea și FK Odorheiu Secuiesc se vor întâlni din nou, în campionat, într-o confruntare contând pentru etapa a 17-a, penultima din sezonul regular.

„Va fi un meci dificil atât pentru noi, dar și pentru cei de la FK Odorheiu Secuiesc. Un meci în care orice greșeală va conta și cred că, din acest punct de vedere, echipa care va greși cel mai puțin aceea va câștiga. O calificare în Final Four ar fi o premieră pentru noi, tocmai de aceea ne dorim foarte mult să câștigă această partidă”, a spus Marian Șotârcă, antrenorul-jucător al echipei Futsal Dunărea Călărași, care nu va putea conta sâmbătă pe serviciile lui George Tomescu, eliminat în partida din optimi cu Fortius Buzău.

„Vrem să ne calificăm!”

Liga 2 va avea în acest sezon, în premieră, o reprezentantă în Final Four-ul Cupei României. Într-un duel care se anunță echilibrat, la Piatra-Neamț se întâlnesc sâmbătă seară Futsal Ceahlăul și CSM Târgu Mureș. Cele două echipe s-au confruntat în două rânduri în acest sezon de ligă secundă. CSM Târgu Mureș a câștigat de fiecare dată, 7-3 pe teren propriu și 8-6 la Piatra-Neamț.

„Duelurile din campionat cu Futsal Ceahlăul au fost echilibrate, chiar și la acel 7-3 de pe teren propriu. Ne cunoaștem foarte bine unii pe ceilalți, nu avem secrete. Cred că șansele sunt împărțite în mod egal pentru această partidă de Cupa României. Deși jucăm în deplasare, suntem optimiști. Vrem să ne calificăm în Final Four. M-aș bucura în primul rând pentru tinerii noștri jucători. Prezența la turneul final ar conta foarte mult pentru ei, pentru viitorul lor. Nu îl vom avea alături de noi la Piatra-Neamț pe Robert Crișan, jucător de mare valoare și de mare viitor, el fiind prezent la o acțiune a echipei naționale U19 a României”, a declarat Lucian Nicușan, antrenorul echipei CSM Târgu Mureș.

Vicecampioana merge la Buzău

La primul său sezon în futsalul mare, SCM Gloria Buzău se descurcă onorabil. Performanțele de până acum, locul opt în clasamentul Ligii 1 și prezența în sferturile de finală ale Cupei României, o recomandă pe Gloria Buzău drept una dintre revelațiile actualei stagiuni. Gloria a trecut în “sferturi” de Inter Gheorgheni, 4-2 în deplasare, iar acum are avantajul terenului propriu. Adversară va fi însă vicecampioana CS United Galați, echipă aflată pe locul trei în Liga 1, dar care vine după o calificare cu peripeții! United a câștigat greu în sferturi, 4-2 cu KSE Târgu Secuiesc, meci în urma căruia l-a pierdut pentru jocul de duminică împotriva Gloriei Buzău pe Daniel Araujo, eliminat la Târgu Secuiesc.

„Nu vom putea conta nici pe Burdujel, care e accidentat. Îmi pare rău pentru cei doi, dar asta e. Mergem la Buzău să învingem și să ne calificăm în Final Four. Sunt sigur că băieții au învățat din meciul de la Târgu Secuiesc și că nu vor repeta greșelile din acea confruntare, greșeli ce puteau să ne coste calificarea. Accederea în Final Four e la mâna noastră, trebuie doar să jucăm serios, cu respect față de adversar. În cazul în care ne vom califica, ne dorim să găzduim Final Four-ul Cupei României”, a declarat Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

„Nu luăm în calcul această variantă!”

Autobergamo Deva și Imperial WET Miercurea Ciuc, primele două clasate în această ordine în ierarhia Ligii 1 și principalele candidate la titlu în acest sezon, se întânesc duminică seară în cel tare meci al sferturilor de finală ale Cupei României. Ambele formații au ca obiectiv calificarea în Final Four. În acest sezon, cele două mari rivale s-au întâlnit o dată, în tur, la Deva, meci câștigat de Autobergamo, scor 5-3. Duelul programează un al treilea episod peste două săptămâni, la Miercurea Ciuc, în campionat.

„Băieții așteaptă de ceva vreme o asemenea partidă. Meciul de la Deva va fi primul meci tare din acest an pentru echipa noastră. Mergem să câștigăm, asta e clar. Nu luăm în calcul altă variantă. Când spun asta aduc drept argumente atmosfera din sânul echipei, valoarea lotului, dorința jucătorilor de a face performanță pentru Imperial WET, pentru Miercurea Ciuc. Dacă vom pierde, cu siguranță, nu va fi un capăt de țară, dar, repet, nu luăm în calcul această variantă”, a declarat Walter Gorbe, finanțatorul echipei Imperial WET Miercurea Ciuc.

„Pornim cu șansa a doua”

Autobergamo Deva are probleme de lot înaintea confruntării cu Imperial WET. Eliminat în chiar primul minut al meciului de la Buzău, din ultima etapă de campionat, Attila Biro s-a ales cu două etape de suspendare. Biro nu va evolua duminică în meciul de Cupa României și împotriva Dunării Călărași în Liga 1.

„În plus avem trei băieți cu probleme medicale, Tacot, Noe și Gomez, ultimul accidentat în meciul de la Buzău cu Gloria. Sperăm să recuperăm doi dintre ei. Va fi un meci de care pe care. Anul trecut am dat piept cu Galațiul în sferturi, acum vom da cu Imperial WET. Ca să ajungem în Final Four trebuie să suferim! Suntem conștienți că pornim cu șansa a doua în această confruntare cu Imperial WET, echipă cu lot valoros, cu potență financiară, dar ne dorim să mergem în Final Four. Mizăm pe o sală arhiplină duminică”, a spus Doru Popa, președintele echipei Autobergamo Deva.

Programul sferturilor de finală ale Cupei României:

23 februarie
ora 18.00
Futsal Dunărea Călărași (L1) – FK Odorheiu Secuiesc (L1)

ora 18.30
Futsal Ceahlăul Piatra-Neamț (L2) – CSM Târgu Mureș (L2)

24 februarie
ora 14.00
SCM Gloria Buzău (L1) – CS United Galați (L1)

ora 18.00
Autobergamo Deva (L1) – Imperial WET Miercurea Ciuc (L1)

Meciurile vor fi transmise în direct pe YouTube Futsal Romania și pe pagina de Facebook Futsal Romania.

Articol de Adi Dobre