După ce au trecut în „sferturi” fără probleme de Dunărea Călărași, respectiv Spicom Sfântu Gheorghe, Informatica și United vor să facă de la primul joc un pas important spre marea finală. Se joacă după regula „cel mai bun din trei jocuri”, disputa urmând să se mute după jocul de duminică, cel puțin pentru un meci, la Galați.

Cele două formații și-au împărțit victoriile în sezonul regular, fiecare impunându-se pe teren propriu.

„De data aceasta e altceva, e play-off! Contează enorm primul joc. Ai învins, ai cele mai mari șanse de califcare în finală”, spune Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei Informatica Timișoara, cea care a bifat deja un trofeu în acest sezon, Cupa României, și îl dorește pe cel de-al doilea. Anul trecut, Informatica, la primul sezon în Liga I, cu o echipă extrem de valoroasă, a disputat finala play-off-ului, pierdută însă în fața celor de la City’US Târgu Mureș.

Delegația echipei CS United Galați a pornit spre Timișoara încă de vineri dimineață. „Timișoara și Reșița sunt cele mai lungi deplasări. Facem aproape jumătate de zi pe drum. Era normal să pornim vineri”, a explicat David Asandei, antrenorul echipei United, marea revelație a actualului sezon al Ligii I la futsal. „Mergem la Timișoara cu speranțe și cu obligativitatea de a arăta că nu am ajuns întâmplător pe primul loc. Timișoara e favorită în această primă confruntare pentru că e gazdă. Primul meci e deosebit de important. Cine câștigă are șanse de 50 la sută să se califice în finală. Sper ca United să fie echipa care să ia această opțiune. Presiunea e una foarte mare, pe ambele echipe. Dacă pierzi în primul meci, joci în al doilea cu sabia deasupra capului. Știm cum este, din propria experiență”, a declarat, pentru www.frf.ro, David Asandei, antrenorul liderului United Galați.

Al doilea meci al duelului dintre United și Informatica se va disputa duminică, 7 mai, de la ora 18:00, la Galați. Meciul al treilea, dacă este necesar, se va juca a doua zi, tot la Galați.

În cea de-a doua semifinală a play-off-ului, luni, 1 mai, de la ora 18:00, FK Odorheiu Secuiesc, locul doi la finalul sezonului regular, va da piept, pe teren propriu, cu Autobergamo Deva, locul doi.

Cele două partide, cea de duminică, respectiv de luni, vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook „Futsal Romania” și pe YouTube Futsal Romania.