Sala Sporturilor „Zsolt Erőss” din Miercurea Ciuc va găzdui duminică, 18 aprilie, primul meci al finalei Ligii I la futsal. Lupta pentru titlul de campioană a României se va da între Imperial WET Miercurea Ciuc și CS United Galați, formațiile care domină competiția internă în ultimii trei ani.

Imperial WET și CS United s-au întâlnit pentru prima oară în finala Ligii I în sezonul 2018-2019. Harghitenii au avut atunci câștig de cauză, impunându-se cu scorul general de 3-1. A fost primul titlu din istoria ciucanilor. Și în sezonul următor, 2019-2020, cele două au fost principalele protagoniste ale competiției interne. Pandemia de coronavirus a pus însă capăt sezonului chiar după primele două etape ale play-off-ului.

În actualul sezon, Imperial WET și CS United s-au întâlnit de patru ori, de două ori în sezonul regular și de două ori în play-off.

Sezonul regular:
12 octombrie: Imperial WET – CS United 5-3
12 decembrie: CS United – Imperial WET 3-0

Play-off:
14 februarie: CS United – Imperial WET 4-4
22 martie: Imperial WET – CS United 3-2

Formația harghiteană și-a trecut deja în palmares un trofeu în acest sezon, Cupa României, cucerită în 29 martie, după o finală spectaculoasă, 6-3, cu FK Odorheiu Secuiesc. Ciucanii vor să realizeze, în premieră, eventul în acest sezon și sunt hotărâți să tranșeze în favoarea lor duelul cu rivalii de la CS United Galați.

Cu un lot foarte valoros, cu dubluri pe posturi, fără probleme finaciare, Imperial WET Miercurea Ciuc este văzută de specialiști drept marea favorită în disputa cu CS United.„Vrem să câștigăm primele două meciuri pe care le vom disputa pe teren propriu și să rezolvăm apoi ecuația titlului la Galați, ca și acum doi ani. Nu va fi ușor. Trebuie să fim atenți. Mulți ne văd favoriți în această finală, dar noi credem că șansele sunt egale”, spun ciucanii.

„Suntem gata de luptă!”

După un parcurs onorabil în UEFA Futsal Champions League, unde au ajuns până în optimile de finală, gălățenii au încheiat sezonul regular pe prima poziție a ierarhiei din Liga I. Au cedat însă fotoliul de lider în play-off.

„Suntem gata de luptă! Mergem la Miercurea Ciuc să dăm totul și să obținem un rezultat bun în primele două meciuri ale finalei. Ne așteaptă două meciuri infernale. Întâlnim un adversar foarte valoros, poate cel mai valoros din Liga I în acest moment. Am însă încredere în băieți, în capacitatea lor de a se mobliza în astfel de momente. Vrem să facem din nou mândru orașul Galați. Vrem să arătăm încă o dată că suntem cea mai constantă echipă din ultimii ani în futsalul românesc. Păcat că această finală se va juca fără spectatori. Nu putem uita cât de frumoase au fost cele patru meciuri ale finalei de acum doi ani dintre CS Unite Galați și Imperial WET Miercurea Ciuc cu spectatori în tribune. Vom juca pentru suporterii noștri, pentru toți cei care iubesc futsalul”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați

Finala Ligii 1 de futsal se va desfășura în formatul cel mai bun din 5 meciuri, după următorul program:

Duminică, 18 aprilie, ora 16.00, Miercurea Ciuc:  Imperial Wet M.Ciuc – United Galați (PROX)
Luni, 19 aprilie, ora 16.00, Miercurea Ciuc:  Imperial Wet M.Ciuc – United Galați (PROX)
Sâmbătă, 24 aprilie, ora 16.00, Galați:  United Galați – Imperial Wet M.Ciuc (PROX)
Duminică, 25 aprilie, ora 16.00, Galați:  United Galați – Imperial Wet M.Ciuc (PROX) – dacă este nevoie
Sâmbătă, 1 mai, ora 16.00, Miercurea Ciuc:  Imperial Wet M.Ciuc – United Galați (PROX) – dacă este nevoie

Articol de Adi Dobre