Formația B&A Sport Orte, la care este legitimat și internaționalul român George Lepădatu, a cucerit marți seară titlul de campioană a Italiei la futsal, competiție rezervată echipelor de tineret U21. Acesta e primul titlu din istoria grupării B&A Sport Orte și cel de-al doilea consecutiv pentru George Lepădatu.

După 6-1 pe teren propriu în prima manșă a finalei, B&A Sport Orte s-a impus și pe terenul campioanei en-titre Kaos Futsal Ferrara, scor 3-2. „A fost o finală specială, pentru că am jucat împotriva fostei mele echipe, în tricoul căreia am cucerit anul trecut titlul”, a spus, pentru www.frf.ro, tânărul internațional român.

Deși accidentat, Lepădatu a ținut să joace aproape tot meciul marți seară. „Am suferit o întindere în partida tur, dar am vrut să joc. În primul rând pentru că nu avem un lot numeros, iar în al doilea rând pentru că voiam să bifez încă o confruntare cu cei de la Kaos Futsal Ferrara”, a explicat el.

Federația Italiană de Fotbal a premiat la finalul jocului cele două formații. „A fost extraordinar. După un an superb, în care am muncit din greu, am scris istorie. Spun asta pentru că B&A Sport Orte va fi ultima câștigătoare a titlului la U21 în Italia. Din sezonul viitor, campionatul U21 va dispărea. Vor apărea însă două competiții, de U17 și U19, așa cum cer UEFA și FIFA”, a declarat George Lepădatu.

La returul finalei, George a fost însoțit și de părinți, care muncesc în Italia de mulți ani. „Tata și-a luat liber de la serviciu! A dorit să vadă de la fața locului acest ultim meci. În tribune s-au aflat de asemenea mama și prietena mea! Am stat aproape o oră în vestiar, unde am cântat și ne-am bucurat de succes. Apoi am mers pe jos prin oraș și am cântat. Ne-am oprit la un restaurant și am sărbătorit cu toții. A fost extraordinar. Nici acum nu îmi vine să cred că am cucerit un nou titlu de campion al Italiei”, a spus George.

Pentru tânărul jucător român urmează vacanța! „Ce voi face sezonul viitor? Echipa U21 e deja istorie pentru mine. A existat o ofertă, dar nu știu foarte multe amănunte. Visul meu e acela de a juca în prima ligă din Italia. Sunt însă conștient că e foarte greu, tocmai de aceea aș prefera să mai rămân un an în A2, pentru că mai am nevoie de experiență”, a punctat George Lepădatu.