Liga 1 la futsal a programat luni, 8 octombrie, trei partide contând pentru etapa a 4-a. Primul meci al zilei s-a disputat la Cluj, acolo unde s-au întâlnit nou-promovatele Clujana și SCM Gloria Buzău. La capătul unui meci spectaculos, Gloria Buzău s-a impus cu 5-4 (3-2), bifând primul succes din istorie în Liga 1!

Futsal Club Dunărea Călărași s-a impus în deplasarea de la Iași, scor 1-0, echipa pregătită de Marian Șotârcă contabilizând astfel a treia victorie din acest sezon.
Unicul gol al partidei a fost reușit de Alberto Yañez Galan, spaniolul marcând chiar în ziua în care a împlinit 28 de ani!

“Și-a făcut un cadou frumos, un gol de trei puncte! Mă bucur pentru Alberto Yañez. Experiența căpătată în Spania, în Italia l-a ajutat să se acomodeze foarte rapid. A fost o victorie foarte muncită și, cred, meritată. Știam că ne așteaptă un meci foarte greu, cu o echipă agresivă. Dovadă stau și cele două lovituri de la 10 metri de care am beneficiat. Din păcate, le-am ratat pe ambele”, a spus, pentru www.frf.ro, Marian Șotârcă, antrenorul-jucător al formației Futsal Club Dunărea.

La echipa din Călărași a debutat și César Ribeiro, ultima oară la Imperial WET Miercurea Ciuc. “L-am dorit încă de anul trecut la echipa noastră. César Ribeiro e un jucător valoros. Va intra repede în ritm, pentru că e foarte bine pregătit”, a ținut să precizeze Marian Șotârcă.
Pentru Dunărea urmează două meciuri la prima vedere ușoare, acasă cu CFF Clujana Cluj și în deplasare cu Bukovina Vicov.

Ziua de luni s-a încheiat la Deva, acolo unde s-au întâlnit două dintre cele mai bune formații din futsalul românesc, Autobergamo și FK Odorheiu Secuiesc.

A fost un duel interesant între doi tehnicieni cu experiență, spaniolul Luis Fonseca Cilleros la Autobergamo, și Jakab Zoltan la FK Odorheiu Secuiesc.

Gazdele au avut o primă repriză excelentă, la capătul căreia conduceau cu 5-0! Spectacolul a continuat și la reluare, scorul final fiind de 9-2 pentru Autobergamo.

Etapa a 4-a:
luni, 8 moctombrie
CFF Clujana Cluj – SCM Gloria Buzău 4-5
Futsal Poli Iași – Futsal Club Dunărea Călărași 0-1
Autobergamo Deva – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 9-2

* partida Bukovina Vicov – CS United Galaţi, programată sâmbătă, 6 octombrie, nu s-a mai disputat; gazdele nu au putut asigura asistența medicală;
* meciul Informatica Timișoara – Imperial Wet Miercurea Ciuc a fost amânat

Clasament: 1. Autobergamo 10p; 2. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 9p; 3. Futsal Club Dunărea Călărași 9p; 4. Informatica Timișoara 7p; 5. CS United Galaţi 6p; 6. Imperial WET 3p; 7. Futsal Poli Iași 3p; 8. SCM Gloria Buzău 3p; 9. CFF Clujana Cluj 0p; 10. Bukovina Vicov 0p.

* În ședința Comisiei de Etică și Disciplină a FRF din data de 20 iunie 2018 în baza art 52.5 din RD s-a hotărât depunctarea echipei CS United Galați cu 3 puncte scăzute din noul campionat

Rezultatele înregistrate în etapa a 3-a a Ligii a II-a:
Liga a 2-a – Meciurile Etapei 3
Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – Pro Academy Fălticeni 10-1
Fortius 2014 Buzău – CS United 2 Galați 6-1
Pro-Tineret Sighișoara – AS Inter Gheorgheni 8-2
CS KSE Târgu Secuiesc – CSM Târgu Mureș 7-5

* echipa Kereszthegy Remetea a stat în această rundă

Clasament: 1. Fortius 9p; 2. CSM Târgu Mureș 6p; 3. Kereszthegy Remetea 6p; 4. KSE Târgu Secuiesc 6p; 5. Futsal Ceahlăul 3p; 6. Pro-Tineret Sighișoara 3p; 7. AS Inter Gheorgheni 3p; 8. United 2 0p; 9. Pro Academy Fălticeni 0p.

Articol de Adi Dobre