Vacanța s-a încheiat și pentru cele șase formații care vor activa în sezonul 2023-2024 al Ligii a 2-a la futsal.

Eșalonul secund al futsalului românesc programează lovitura de start sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 16:00, la Piatra Neamț, când față în față se vor afla formațiile ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț și ACS Kereszthegy Remetea.

Echipe de tradiție deja în futsalul românesc al ultimilor ani, cele două grupări abordează noul sezon cu obiective diferite.

„Din pricina posibilităților financiare limitate, obiectivul nostru pentru acest sezon va fi același din trecut: vrem să creștem tinerii din Piatra Neamț iubitori de sport, iubitori de futsal. Doi ani la rând echipa U19 a clubului nostru a ocupa locul 3 în Liga Elitelor, a jucat finala Cupei României. În plus am renunțat, tot din pricini financiare, la promovare, în două rânduri. La Piatra Neamț există interes pentru sport, nu, însă, și pentru finanțarea acestuia. Lotul Ceahlăului pentru sezonul care va demara sâmbătă e în linii același de anul trecut. Au fost promovați și în acest an jucători de la echipa de juniori, care vor evolua, firește, și la U19”, a spus Cristian Vornicu, președintele echipei Futsal Ceahlăul Piatra Neamț.

Oficialii echipei ACS Kereszthegy Remetea spun că echipa harghiteană e pregătită pentru startul în noul sezol al Ligii a II-a, un sezon la finalul căruia promovarea pe prima scenă a futsalului românesc ar reprezenta o încununare a eforturilor comunității din ultimii ani.

„Componența lotului echipei noastre a suferit câteva mici modificări față de sezonul trecut. Avem însă, așa ne place să credem, o echipă bună, capabilă să se bată pentru primul loc. Ne așteaptă un meci greu la Piatra Neamț, dar sperăm să trecem cu bine acest prim examen”, a afirmat Bakos Szabolcs, vicepreședintele grupării ACS Kereszthegy Remetea.

La mijlocul acestei săptămâni, echipa pregătită în continuare de Cătălin Gabriel Doltea s-a deplasat la Odorheiu Secuiesc pentru un meci-test în compania vicecampioanei FK Odorheiu Secuiesc. Gazdele s-au impus cu scorul de 6-4. „A fost un test reușit în fața unei echipe foarte puternice”, a concis Bakos Szabolcs.

Programul primei etape

Sâmbătă, 30 septembrie

Ora 16:00

  • ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – ACS Kereszthegy Remetea, Complex Sportiv Piatra Neamț

Arbitri: Macovei Florin Aurelian (Galați),  Preda Romeo (Brăila); Hornet Andrei (Brăila)

Observator: Balmus Doru (Galați)

Meciurile ACS Fortius 2014 Buzău – AS Inter Gheorgheni și ACS Korondy Junior 2017 Corund – CFF Clujana Cluj se vor disputa săptămâna viitoare

Articol de Adi Dobre