Liga 1 Futsal Fortuna va intra în vacanța de iarnă odată cu finalul ultimului meci al etapei a 12-a, rundă care va debuta mâine, duminică, 3 decembrie, la Mărășești, și se va încheia marți, 5 decembrie, la Galați.

Lovitura de start a ultimei etape din acest an se va da la Sala Sporturilor din Mărășești, la ora 12:00, acolo unde Mausoleul va primi vizita echipei CSM Târgu Mureș, într-o reeditare a finalei Ligii a 2-a din sezonul trecut. Câștig de cauză a avut atunci CSM Târgu Mureș. În Liga 1 Futsal Fortuna însă, Mausoleul Mărășești are deja un succes în fața CSM-ului, după ce s-a impus în tur, la Târgu Mureș, scor 5-1. A fost una dintre cele patru victorii contabilizate de vrânceni în actualul sezon. CSM Târgu Mureș rămâne în continuare singura echipă fără punct pe prima scenă a futsalului românesc în acest sezon.

Tot duminică, de la ora 13:00, la Șimand, echipa locală Șoimii va da piept cu vicecampioana FK Odorheiu Secuiesc. În tur, gruparea harghiteană s-a impus cu scorul de 14-2. Echipa pregătită de Jakab Zoltan a pornit spre Șimand sâmbătă dimineață, la mai puțin de 24 de ore după ce tehnicianul a participat la înmormântarea mamei sale.

În ultima confruntare a zilei, Luceafărul Buzău va da piept, pe teren propriu, cu CFR Timișoara. Bănățenii sunt în revenire de formă după ce marți seară au bifat cea de-a doua victorie consecutivă, 6-2, pe teren propriu, cu Mausoleul Mărășești.

Etapa a 12-a a Ligii 1 Futsal Fortuna va continua luni cu duelul dintre ACS West Deva și Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și se va încheia marți, 5 noiembrie, cu derby-ul dintre United Galați și CSM Deva.

Indiferent de rezultat, United Galați, campioana României, își va petrece Sărbătorile în fotoliul de lider, având un avans de patru puncte față de a doua clasată în acest moment CFR Timișoara.

Etapa a 12-a

Duminică, 3 decembrie 

Ora 12:00

  • ACS Mausoleul Mărășești – CSM Târgu Mureș, Sala Sporturilor, Mărășești

Arbitri: Macovei Florin Aurelian (Galați), Luca Ovidiu (Piatra Neamț); Preda Romeo (Brăila)

Observator: Năstasă Marius (Piatra Neamț)

Ora 13:00

  • ACS Șoimii Șimand – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, Sala de Sport „Şoimii”, Şimand

Arbitri: Anca Florin Daniel (Deva), Pentek Laurențiu (Oradea); Scânteie Ghiță Florin (Moldova Nouă)

Observator: Curta Dan Ovidiu (Târgu Mureș)

Ora 15:00

  • CS Luceafărul Buzău – CSF CFR 1933 Timișoara, Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”,  Buzău

Arbitri: Gunciu Roberto Florentin (Popeşti Leordeni), Darjan Liviu (Braşov); Peter Joszef (Sfântu Gheorghe)

Observator: Kiuță Mihai (Brașov)

Luni, 4 decembrie

Ora 14:00

  • ACS West Deva – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, Sala Sporturilor, Deva

Marți, 5 decembrie

Ora 17:00

  • CS United Galați – CSM Deva, Sala Sporturilor „Dunărea”, Galați – în direct la Digi Sport și FRF.tv

Clasament: 1. Galați 31p; 2. Timișoara 27p; 3. CSM Deva 26p; 4. Odorheiu Secuiesc 22p; 5. Sepsi SIC 22p; 6. Mausoleul 13p; 7. Luceafărul 9p; 8. West Deva 9p; 9. Șoimii 3p; 10. Târgu Mureș 0

Articol de Adi Dobre