Autobergamo Deva a cucerit marți seară Cupa României la futsal după o pauză de șapte ani. Finala cu CS United Galați, care pornea ca favorită, a fost una epică. Atmosferă extraordinară asigurată de cei 1.000 de spectatori prezenți în tribuna Sălii Sporturilor din Deva, futsal de cea mai bună calitate, dramatism în final, acestea au fost doar câteva dintre ingredientele unei finale de poveste.

Performanța echipei de futsal Autobergamo Deva a impresionat autoritățile locale, care la mai puțin de 24 de ore de la marea finală a organizat o conferință de presă prin care a anunțat că din sezonul viitor va prelua clubul deținut în ultimul deceniu de Dorin Popa. Acesta din urmă a fost de acord să cedeze fără vreo pretenție clubul Autobergamo Deva și tot palmaresul acestuia, primind în schimb oferta Primăriei din Deva de a rămâne în structurile grupării hunedorene.

Autobergamo Deva devine CSM Deva! 

„Am ajuns la o înțelegere cu Dorin Popa, sufletul acestei echipe, care a ținut acest club zece ani. Începând cu sezonul 2023-2024, Primăria Municipiului Deva va prelua echipa Autobergamo și ea va fi a CSM-ului din Deva. Am fost cu toții impresionați de ceea ce am văzut marți seară la Sala Sporturilor, bucuria oamenilor, tot. Vrem să menținem echipa de futsal la același nivel de până acum, pentru că Autobergamo e cea mai titrată echipă din futsalul românesc. Ne străduim să-l păstrăm la echipă pe antrenorul Ricardo Cámara Sobral. Chiar dacă e brazilian, vom încerca să-l naturalizăm! Dorin Popa va fi persoana care va coordona activitatea secției de futsal”, a declarat Florin Nicolae Oancea, primarul orașului Deva.

La conferința de presă, alături de primarul Florin Nicolae Oancea, au mai fost prezenți Dorin Popa, președintele clubului Autobergamo Deva, antrenorul Ricardo Cámara Sobral „Cacau” și Cristian Matei, căpitanul echipei Autobergamo Deva.

„Cacau”: „Mă simt ca acasă”

Ricardo Cámara Sobral „Cacau” a mărturisit că, în ciuda experienței sale, a trăit finala de marți seară aidoma unei finale de UEFA Futsal Champions League. „Vreau să le mulțumesc tuturor pentru că mi-au oferit astfel de clipe. Țin să felicit echipa, care a făcut un joc extraordinar, publicul, de asemenea, care s-a comportat incredibil. Chiar dacă am câștigat de două ori UEFA Futsal Champions League, marți seară am simțit aceleași emoții. Important e că trofeul a rămas la Deva. Am primit felicitări din toată lumea, din Kazahstan, din Portugalia, din Brazilia, de peste tot. Îi simt pe toți cei din jurul echipei ca pe frații mei. Mă simt aici ca acasă”, a spus „Cacau”.

În Liga I Futsal Fortuna, Autobergamo Deva e, după sezonul regular și patru etape disputate în Turul Suplimentar, pe locul secund în clasament, după campioana CS United Galați. După cucerirea Cupei României, Autobergamo și-a propus să câștige și titlul!