Foto: Facebook / Club Sportiv United Galati

Liga I Futsal Fortuna încă mai freamătă după meciul senzațional disputat în week-end la Odorheiu Secuiesc între formația gazdă Futsal Klub și liderul Autobergamo Deva.

Confruntarea, transmisă în direct la Digi Sport, a fost una dintre cele mai spectaculoase din actualul sezon al Ligii I Fortuna. Învinsă de Autobergamo Deva în ambele meciuri din sezonul regular, FK Odorheiu Secuiesc și-a luat revanșa învingând echipa pregătită de Victor Acosta Garcia cu un categoric 6-2.

Evoluția entuziasmantă le-a adus harghitenilor un important capital de moral înaintea următoarelor partide din Turul suplimentar. Următorul obstacol pentru formația pregătită de Jakab Zoltan va fi vicecampioana CS United Galați! Derby-ul rundei cu numărul patru din Liga I Fortuna la futsal e miercuri, 9 februarie, de la ora 17:00, în direct la Digi Sport. Victoria de sâmbătă din partida cu Autobergamo Deva a fost a treia din tot atâtea partide pentru FK Odorheiu Secuiesc în Turul suplimentar, victorie care i-a apropiat pe harghiteni la doar un punct de locul 1.

CS United Galați, formație pregătită de Florin Ignat, s-a odihnit în această etapă. La ultima apariție în Turul suplimentar, în etapa a II-a, gălățenii au pierdut la Deva, 5-3 pentru Autobergamo, tot după un meci care și-a respectat statutul de derby.

„Meciul de miercuri cu FK Odorheiu Secuiesc este unul capital în lupta pentru locul secund la finalul Turului suplimentar. Altă variantă decât victoria nu există pentru noi. Știm însă că va fi foarte greu. Nu vom putea conta pentru această partidă pe portarul Alin Cârdei, plecat cu naționala de juniori a României în Serbia”, a spus Florin Ignat, antrenorul jucător al echipei CS United Galați.

După ce l-au pierdut în această iarnă pe Sergiu Tacot, care s-a întors în campionatul Republicii Moldova, gălățenii au renunțat în aceste zile la serviciile brazilianului Lucas Bonifácio Dos Santos. De la venirea la Galați, în toamnă, cel alintat Coquinho a fost mai mult accidentat. CS United Galați îl așteaptă la sfârșitul acestei săptămâni un alt brazilian. Este vorba despre pivotul Leonardo dos Santos „Pelé”, 34 de ani, campion și câștigător al Cupei României sezonul trecut cu Imperial WET Miercurea Ciuc.

Etapa a IV-a a Ligii I Fortuna va debuta la Cluj, cu o oră înaintea derby-ului de la Galați. În Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj se vor confrunta formațiile CFF Clujana și Sportul Ciorăști.

Epilogul rundei e programat joi, 10 februarie, la Deva. Autobergamo va da piept cu CFR Timișoara într-o altă partidă foarte interesană a acestei etape.

Rezultate – Turul suplimentar, Etapa a III-a:

Sâmbătă, 5 februarie

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva 6-2 (2-1)
Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – Luceafărul Buzău 2-2 (0-2)
CSF CFR 1933 Timișoara – CFF Clujana Cluj 8-2 (4-1)

  • echipa CS United Galați a stat în aceast etapă

Clasament: 1. Autobergamo 34 p (14 meciuri); 2. FK Odorheiu Secuiesc 33p (15 meciuri); 3. CS United 28p (14 meciuri); 4. CFR Timișoara 27p (15 meciuri); 5. Luceafărul Buzău 13p (15 meciuri); 6. Sportul Ciorăști 13p (14 meciuri); 7. Clujana Cluj 3p (15 meciuri).

Turul suplimentar, Etapa a IV-a:

Miercuri, 9 februarie

Ora 16:00 CFF Clujana Cluj – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști, Sala Sporturilor „Horia Demian”, Cluj
Arbitri: Trașcă Marius (Pitești), Peter Joszef (Sfântu Gheorghe) – Balint Attila (Odorheiu Secuiesc)
Observator: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Ora 17:00 CS United Galați – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, Sala Sporturilor „Dunărea, Galați – în direct la Digi Sport 4
Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iași), Deaconu Laurențiu (Berceni) – Mihălcuț Andrei (Iași)
Observator: Gherman Gabriel (București)

Joi, 10 martie

Ora 18:00 Autobergamo Deva – CSF CFR 1933 Timișoara, Sala Sporturilor, Deva

  • echipa Luceafărul Buzău stă în această etapă.

Articol de Adi Dobre