Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Maratonul Ligii 1 Futsal Fortuna din această săptămână continuă! Primul eșalon al futsalului românesc a programat în fiecare zi a săptămânii cel puțin o partidă contând pentru etapele a 8-a și a 9-a!

Runda cu numărul 9, începută miercuri la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău, se va încheia astăzi la Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara cu un meci de zile mari!

Robert Lupu: „United e echipă omogenă, cu un lot valoros, cu două linii echilibrate”

Liderul CFR Timișoara va da piept cu CS United Galați, campioana României! Partida este programată de la ora 18:00.

Bănățenii vin după eșecul surprinzător de la Sfântu Gheroghe de marți, 0-1 cu Sepsi SIC, înfrângere care a pus capăt startului perfect de sezon al echipei lui Robert Lupu, șapte victorii din tot atâtea partide!

„Derapajul” de la Sfântu Gheorghe a fost lăsat în urmă de jucătorii timișoreni, care se gândesc acum la duelul cu United Galați.

„Întâlnim campioana României! Cred că United Galați este echipa care arată cel mai bine ca joc, este o echipă omogenă, cu un lot valoros, cu două linii echilibrate. Vom avea un meci greu, dar suntem pregătiți pentru această confruntare. Situația din clasamentul Ligii 1 spune tot despre echilibrul din acest sezon. Sunt cinci echipe bune, care dau forță campionatului. Avem un campionat puternic în acest an. Fiecare poate să piardă punct sau puncte cu oricare”, a declarat Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei CFR Timișoara.

Mihnea Toader: „Avem încredere în noi”

„Știm cu toții că un duel cu United Galați este unul dificil. Întâlnim un adversar foarte bun, cu jucători de valoare, care evoluează de mult timp împreună, dar cu toate acestea vom face totul pentru a nu mai pierde puncte. Am pregătit meciul foarte bine, avem încredere în noi, jucăm acasă și cred că putem obține un rezultat bun, ezultat care să ne mențină în continuare pe primul loc în Liga 1”, a spus Mihnea Toader.

Florin Ignat: „Se întâlnesc două echipe care în acest an luptă pentru ambele trofee”

După eșecul echipei CFR Timișoara la Sfâțntu Gheorghe, United Galați rămâne singura formație neînvinsă în acest sezon. În cazul unui succes astăzi la Timișoara, campioana României va trece pe primul loc și, în plus, mai are de disputat un meci-restanță, e adevărat, dificil, cu vicecampioana FK Odorheiu Secuiesc.

Gălățenii au ajuns aseară în Banat după una dintre cele mai lungi deplasări ale sezonului. „Drumul Galați – Timișoara, de aproape 700 de kilometri nu e însă cel mai lung! Până la Arad avem de acasă peste 700”, a ținut să precizeze Florin Ignat, antrenorul-jucător al campionei României.

Tocmai din acest motiv, gălățenii sunt hotărâți să nu se întoarcă cu mâna goală de la Timișoara!

Florin Ignat: „Un meci ca acesta e unul în care orice rezultat este posibil. Se întâlnesc două echipe care în acest an luptă pentru ambele trofee. Sperăm ca după acest meci să fim pe primul loc”

Optimism în tabăra campionilor!

Petrișor Toniță: „Având în vedere parcursul timișorenilor în acest debut de sezon, e clar, ne așteaptă un meci foarte greu. Am bătut însă drumul până la Timișoara pentru a da totul pe teren și pentru a ne întoarce acasă cu toate punctele. Suntem conștienți cu toții de importanța acestui meci”

Vlăduț Dudău: „Ne așteaptă o partidă extraordinar de grea, dar la capătul căreia sperăm să ieșim învingători! Timișoara are jucători foarte buni 1 contra 1. A început sezonul excepțional și pregătesc meciurile foarte bine. Însă, noi dacă ne vom face jocul nostru și punem în practică tot ceea ce ne cere antrenorul vom pleca acasă cu toate cele trei puncte”

Robert Crișan: „Suntem pregătiți pentru meciul cu Timișoara! Suntem conștienți că va fi un meci foarte greu cu o echipa bună care va da totul pe teren ca să câștige, mai ales că CFR Timișoara vine după un rezultat negativ cu Sepsi. Ne bucurăm că suntem toți apți de joc, că avem moralul ridicat și am plecat de acasă cu gândul doar la cele trei puncte”

Luceafărul Buzău și CSM Deva au deschis runda a 9-a

Etapa a 9-a a Ligii 1 Futsal Fortuna, care se va încheia astăzi la Timișoara, a debutat miercuri la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, acolo unde Luceafărul a primit vizita formației CSM Deva.

Hunedorenii s-au impus clar, la capătul unei evoluții convingătoare. A fost cea de-a șasea victorie stagională și a treia consecutivă pentru trupa lui Miloš Simić.

Ieri, joi, 16 noiembrie, au fost programate alte trei partide. În direct la Digi Sport 2 și FRF.tv, CSM Târgu Mureș și Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au oferit un spectacol agreabil. Pentru Sepsi a fost al doilea succes consecutiv, în timp ce tânăra echipă din Târgu Mures se află în continuare în căutarea primului succes stagional.

Nou-promovata Mausoleul Mărășești, revelația actualului sezon, a primit vizita vicecampioanei FK Odorheiu Secuiesc. După o primă repriză echilibrată, încheiată nedecis, 1-1, FK Odorheiu Secuiesc a reușit să se impună cu scorul de 3-1.

Sala Sporturilor din Deva a programat confruntarea dintre West Deva și Șoimii Șimand. A fost un meci foarte spectaculos, la finalul căruia West Deva și-a trecut în cont al treilea succes stagional.

Etapa a 9-a

Miercuri, 15 noiembrie

  • CS Luceafărul Buzău – CSM Deva 1-8 (0-3), Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, Buzău

Au marcat: Gabriel Bobe (33) / Sergiu Gavrilă (11), Cristian Matei (12, 18, 21, 22), Sávio Valadares (25), Adrian Sandu (31), Richardinho Cámara Sobral (35)

Arbitri: Macovei Florin Aurelian (Galați), Mocanu Dragoș (Brăila); Hornet Andrei (Brăila)

Observator: Deca Daniel (Brăila)

Joi, 16 noiembrie

  • CSM Târgu Mureș – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 2-8 (1-3), Sala Sporturilor, Târgu Mureș

Au marcat: Patrick Chertes (7), Norbert Barbocz (38) / Mathis Mathyas (1, 21), Ferenc Czintos (8), Bence Bende (9, 36), Manya Szabolcs (29, 40), Botond Veres (37)

Arbitri: Balint Attila (Odorheiu Secuiesc), Luca Ovidiu (Piatra Neamț); Gunciu Roberto Florentin (Popești Leordeni)

Observator: Ivănescu Marian (București)

  • ACS Mausoleul Mărășești – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 1-3 (1-1), Sala Sporturilor, Mărășești

Au marcat: Ion Dumitru (11) / István Hadnagy (3, 30), Kanyó Szilárd (24)

Arbitri: Dârjan Liviu (Brașov), Mihălcuț Andrei (Iași); Preda Romeo (Brăila)

Observator: Ionescu Georgian (Buzău)

  • ACS West Deva – ACS Șoimii Șimand 9-3 (3-1), Sala Sporturilor, Deva

Au marcat: Ionuț Florea (2, 16),  Boda Krisztian (9, 36), Arthur Galfi (25), Sebastian Mateescu (31),  Liviu Herci (37, 38, 40) / Florian Albu (3), Eugen Onaca (31, 37)

Arbitri: Popescu Constantin Daniel (Țicleni), Scânteie Ghiță Florin (Moldova Nouă); Andrei Marius (Belcin)

Observator: Șandru Ilie (Pitești)

Vineri, 17 noiembrie

Ora 18:00

  • CSF CFR 1933 Timișoara – CS United Galați, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, Timișoara

Arbitri: Chița Liviu (Pitești), Pentek Laurențiu (Oradea); Anca Florin Daniel (Deva)

Observator: Ciolacu Bogdan (Pitești)

Clasament: 1. Timișoara 21p; 2. CSM Deva 20p; 3. Galați 19p; 4. Sepsi SIC 18p; 5. Odorheiu Secuiesc 16p; 6. Mausoleul 12p; 7. Luceafărul 9p; 8. West Deva 9p; 9. Șoimii 3p; 10. Târgu Mureș 0p

Articol de Adi Dobre