CSM Deva a disputat weekend-ul trecut primul meci sub noua titulatură. Fosta Autobergamo Deva a răspuns afirmativ la invitația nou-promovatei ACS Șoimii Șimand pentru un meci-test.

Confruntarea desfășurată la Șimand, în cocheta Sală de Sport a celor de la Șoimii, unde formația arădeană își va disputa și meciurile din Liga 1 Futsal Fortuna, s-a încheiat cu victoria celor de la CSM Deva, scor 10-3 (8-1).

Pentru deținătoarea Cupei României au marcat Darius Nastai, Denis Ramić (3), Sergiu Gavrilă (2), Milos Simić (2), Andrei Strugariu și Richardinho Cámara Sobral.

„Echipa începe să prindă contur, să aibă un stil propriu de joc. E clar, suntem pe drumul cel bun! AU lipsit de la această acțiune Cristian Matei și Sávio Valadares. Primul s-a accidentat la un antrenament, dar de ieri se pregătește normal, în timp ce Sávio mai are de tras pentru a-și reveni complet după grava accidentare suferită – ruperea ligamentelor încrucișate. El se pregătește alături de prepratorul fizic Adrian Filip a cărui mână se cunoaște de când a fost cooptat în staff-ul echipei”, a spus Dorin Popa, coordonatorul secției de futsal de la CSM Deva.

Dorin Popa a rămas impresionat de forma veteranului Florin Matei, care este în același timp și antrenor la CSM Deva: „De echipă se vor ocupa Florin Matei și Milos Simić, doi jucători excepționali, doi pedagogi desăvârșiți. Florin Matei ne-a impresionat pe toți în meciul de la Șimand. Datorită preparatorului fizic Adrian Filip, Florin Matei are o condiție fizică nemaipomenită! Aleargă cot la cot cu cei tineri”.

În acest weekend este așteptat să sosească la Deva și internaționalul moldovean Cristian Obadă. Nu pentru a semna cu CSM Deva – echipă în tricoul căreia a cucerit o mulțime de trofee în futsalul românesc, ci ca adversar! Echipa lui Crsitian Obadă, Clic Media Chișinău, va fi adversara celor de la CSM Deva vineri și sâmbătă.

Meciurile-test dintre CSM Deva și Clic Media Chișinău se vor juca la Sala Sporturilor din Deva. În rândurile echipei din stânga Prutului se regăsesc printre alții Adrian Lașcu și Constantin Burdujel – oameni de bază în naționala Moldovei, foști jucători în Liga 1 Futsal Fortuna, ultimul ani buni căpitan al echipei CS United Galați.

„Pentru noi, Cristian Obadă rămâne unul dintre jucătorii exponențiali pe care Deva i-a avut de-a lungul anilor. Sunt convins, la cât de ambițios este, că va veni să ne bată cu echipa lui! Meciurile de vineri – ora 19:00 și sâmbătă – ora 11:00 vor fi ultimele din această perioadă de pregătire și totodată repetiția generală pentru Supercupa României. Din păcate, la Supercupă nu vom putea conta pe doi oameni de bază, Florin Matei și Sávio, ambii suspendați”, a spus Dorin Popa.

Revenit în futsalul românesc după o pauză de trei ani și jumătate, Sávio a rămas cu o suspendare din 10 martie 2020, de la un meci United Galați – Imperial WET Miercurea Ciuc, ca jucător al harghitenilor, meci după care futsalul „a înghețat” din pricina pandemiei!

Suspendarea lui Florin Matei vine ca urmare a cartonașului roșu primit în finala mică a Ligii 1 Futsal Fortuna din sezonul trecut, când Deva a pierdut medaliile de bronz în dauna echipei CFR Timișoara.

Articol de Adi Dobre