FOTO & VIDEO | Tricolorii au pierdut prima partidă amicală împotriva Italiei

Într-un meci disputat la Piatra-Neamț, jucătorii pregătiți de Robert Lupu au cedat în fața echipei de pe locul 8 mondial cu scorul de 2-0.

La pauză, România și Italia s-au aflat la egalitate, 0-0, după o primă repriză în care presingul tricolorilor a funcționat perfect, iar intervențiile portarului Petrișor Tonița au fost unele providențiale.

La reluare, tricolorii au ieșit mai deciși, dar bara s-a opus la șutul lui Cristian Matei. Replica italienilor a venit imediat, aceștia punctând prin Romano Sergio.

Squadra azzurra a reușit apoi desprinderea prin golul marcat de Julio de Oliveira și, în ciuda forcingului tricolor din final, italienii au câștigat cu scorul de 2-0.

La partida de la Piatra-Neamț au asistat și selecționerul reprezentativei de tineret a României, Mirel Rădoi, Lucian Sănmărtean, manager al loturilor de tineret și juniori ale României, Ion Vlădoiu și Miodrag Belodedici alături de întreaga conducere a Federației Române de Fotbal, dar și reprezentanții cluburilor de futsal din Liga 1 și Liga 2.

Meciul revanșă se va disputa marți, tot la Piatra Neamț, cu începere de la ora 18:00. Și acestă partidă va putea fi urmărită live pe Youtube FRF TV și pe facebook Futsal România.

Pentru cele două jocuri de pregătire, selecționerul Robert Lupu i-a convocat pe următorii:

Vlad Iancu (Autobergamo Deva), Petrișor Tonița (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc) – portari; Adrian Pânzaru (Autobergamo Deva), Felipe Oliveira (Napoli), Mimi Stoica (United Galați), Paulo Ferreira (Autobergamo Deva), Ique Ribeiro (Cartagena), Szabolcs Mánya (FK Odorheiu Secuiesc), Marinică Plugaru (Dunărea Călărași), Laszlo Szocs (Imperial Wet Miercurea Ciuc), Cristian Matei (Imperial Wet Miercurea Ciuc), Alpar Csoma (FK Odorheiu Secuiesc), Daniel Crăciun (United Galați)

În drumul spre CM 2020, România va fi prezentă într-una dintre grupele rundei principale, ale cărei meciuri la va găzdui. În urma tragerii la sorți, tricolorii pregătiți de Robert Lupu și-au aflat un singur adversar, Kazahstan, iar ceilalți doi, Olanda și Albania, au fost stabiliți în urma disputării meciurilor din runda preliminară.

Runda principală se va disputa în perioada 22-27 octombrie 2019.

Preliminariile mai conțin două faze. Din runda principală se califică mai departe, în Elite Round (28 ianuarie – 2 februarie 2020), primele două clasate. Acolo se vor forma din nou patru grupe de câte 4. Cele 4 câștigătoare se vor califica la Cupa Mondială, în timp ce echipele de pe locurile secunde vor disputa un baraj în dublă manșă (9-12 aprilie 2020) pentru ultimele două locuri alocate Europei la turneul final.

Cupa Mondială va fi găzduită de Lituania în perioada 12 septembrie – 4 octombrie 2020.