Etapa a III-a a Ligii I la futsal s-a încheiat pe 2 octombrie la Odorheiu Secuiesc, acolo unde formația gazdă a primit vizita nou-promovatei Bukovina Vicov. Trupa lui Jakab Zoltan nu a avut milă de micuța formație din Vicovu de Jos, de care a dispus cu un scor-fluviu, 25-6.

În urma acestui succes, al treilea din tot atâtea partide, FK Odorheiu Secuiesc a trecut pe primul loc în clasamentul Ligii I.

Derby-ul etapei, confruntarea dintre fosta și actuala campioană a României, s-a încheiat nedecis. Autobergamo Deva și Informatica Timișoara au remizat în primul mare derby al sezonului, scor 1-1 (0-0). După o primă repriză albă, Informatica a deschis scorul prin Ovsianikov, dar Sasse a egalat pentru Autobergamo. Deși au mai avut ocazii, cele două formații nu au mai marcat, portarii Tonița (Autobergamo) și Iancu (Informatica) făcând adevărate minuni între buturi. Meciul de la Deva a reprezentat repetiția generală pentru Informatica în vederea participării în grupele Main Round-ului UEFA Futsal Champions League.

Runda cu numărul trei a consemnat cea de-a doua înfrângere în doar trei etape pentru Imperial WET Miercurea Ciuc. După derapajul din prima etapă de la Galați, 2-4 cu CS United, formația harghiteană s-a împotmolit în această etapă la Călărași. La capătul unui meci spectaculos, Dunărea a reușit să învingă Imperial WET cu 6-5, deși cu doar câteva minute înainte de final, oaspeții conduceau cu 5-4!

ACS Futsal Poli Iași a obținut primul succes din acest sezon pe terenul nou-promovatei SCM Gloria Buzău. Elevii lui Nelu Stancea s-au impus greu, pe final, scor 2-0, aceasta fiind prima victorie a echipei ieșene în Liga I sub această titulatură.

Este o victorie foarte importantă pentru noi în economia luptei pentru play-off. Suntem o echipă nouă, în formare, dar obiectivul rămâne play-off-ul. Va fi foarte greu, pentru că toate echipele s-au întărit, dar noi vom lupta, vom lua fiecare meci în parte și sperăm să ne atinge obiectivul”, a declarat Nelu Stancea, antrenorul echipei din Iași.

CS United Galați, vicecampioana ultimelor două sezoane, nu a avut emoții în meciul disputat acasă cu nou-promovata CFF Clujana Cluj și a ajuns la trei victorii din tot atâtea meciuri în actualul sezon. Trupa lui Florin Ignat a trecut de Clujana cu scorul de 12-1. Pentru CS United urmează o perioadă de foc, gălățenii urmând să întâlnească în ordine Autobergamo Deva, Informatica Timişoara, ambele meciuri pe teren propriu, şi Odorheiu Secuiesc. „E un program foarte greu, dar sunt sigur că băieții vor da totul pentru a trece cu bine peste această perioadă dificilă”, a spus Florin Ignat, antrenorul echipei United Galați.

Etapa a III-a a Ligii I la futsal:

Futsal Club Dunărea Călărași – Imperial Wet Miercurea Ciuc 6-5
SCM Gloria Buzău – Futsal Poli Iași 0-2
Autobergamo Deva – Informatica Timișoara 1-1
CS United Galaţi – CFF Clujana Cluj 12-1
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Bukovina Vicov 25-6

Clasament: 1. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 9p ; 2. Autobergamo 7p; 3. Informatica 7p; 4. United 6p 5. Dunărea 6p; 6. Imperial Wet 3p; 7. Futsal Poli Iasi 3p; 8. SCM Gloria Buzău 0p; 9. CFF Clujana 0p; 10. Bukovina Vicov 0p

*În ședința Comisiei de Etică și Disciplină a FRF din data de 20 iunie 2018 în baza art 52.5 din RD s-a hotărât penalizarea echipei CS United Galați cu 3 puncte din noul campionat