Sezonul 2015-2016 al Ligii I la futsal se apropie de sfârșit. Astăzi, de la ora 17:30, la Brașov, pe teren neutru, Autobergamo Deva și CS United Galați își dispută ultimul loc al podiumului, într-o finală mică a campionatului programată într-o singură manșă.

Confruntarea dintre Autobergamo și CS United este reeditarea ultimului act al Final Four-ului Cupei României de săptămâna trecută de la Deva. Acum șapte zile, câștig de cauză a avut Autobergamo Deva, care a învins cu 3-2 la capătul unui meci foarte echilibrat, păstrând astfel trofeul cucerit și anul trecut.

Partidele dintre Deva și Galați au fost în acest sezon foarte echilibrate. Autobergamo s-a impus însă în toate cele trei întâlniri, de două ori în campionat (5-3 la Galați și 5-4 pe teren propriu) și o dată în Final Four-ul Cupei României (3-2, tot pe teren propriu).

"Va fi ultimul meci al unui sezon bun, dar foarte obositor. Încă suntem supărați pentru eșecul din finala Cupei, când, cred, am pierdut nemeritat. Sper ca azi să ne luăm revanșa și, în același timp, să învingem Deva pentru prima oară în acest sezon. E singura echipă în fața căreia n-am reușit nici măcar un egal. Ar fi frumos să încheiem sezonul pe podium. Ar fi, așa, ca o recompensă pentru munca echipei, a băieților”, a declarat David Asandei, antrenorul formației United Galați, care nu va putea conta azi pe serviciile lui Ovidiu Tudose, eliminat în finala Cupei.

Pentru Autobergamo, sezonul 2015-2016 a fost unul parțial reușit. O spun chiar oficialii echipei din Deva, care anunță schimbări majore la nivelul lotului în pauza competițională. "E ultimul meci al unui sezon în care am ratat finala campionatului. Am păstrat Cupa României, dar nu suntem mulțumiți. A fost un sezon parțial reușit. După acest meci pentru locul trei vom evalua echipa și vom face restructurări importante la nivelul lotului”, a spus Dorin Popa, președintele echipei Autobergamo Deva.

Dacă "bronzul” ediției 2015-2016 se va decerna astăzi la Brașov, lupta pentru titlul de campioană a României continuă săptămâna viitoare la Timișoara. După primul meci al finalei, City’US Târgu Mureș conduce cu 1-0 în disputa cu Informatica.