Foto: UEFA

Programat la sfârșitul lunii aprilie la Minsk, în Belarus, Final Four-ul UEFA Futsal Champions League a fost amânat.

UEFA a anuțat că „având în vedere situația actuală în evoluție din Europa cauzată de coronavirus și în urma deciziei luate de Comitetul Executiv al UEFA de a amâna toate meciurile și turneele europene de fotbal / futsal, finalele Ligii Campionilor UEFA Futsal 2019/20 – 24 și 26 aprilie la Minsk – au fost, de asemenea, amânate până la o nouă notificare. Informații suplimentare despre reprogramarea competiției vor fi furnizate în timp util, după o evaluare completă a opțiunilor”.

Pentru Final Four-ul UEFA Futsal Champions League ediția 2019-2020 s-au calificat formațiile FC Barcelona Futsal, MFK KPRF Moscova, ElPozo Murcia Fútbol Sala și MFK Tyumen.

Partidele Barcelona – KPRF și ElPozo – Tyumen, din semifinalele Ligii Campionilor, fuseseră programate inițial în 24 aprilie 2020 la Botvinik Arena din Minsk, o arenă cu o capacitate de 15.086 de locuri.

După cum se știe, din cauza pandemiei de coronavirus, Federația Română de Fotbal a decis amânarea Final Four-ului Cupei României la futsal. Turneul final ar fi trebuit să se dispute week-end-ul trecut la Miercurea Ciuc. Sunt calificate în careul de ași al competiției formațiile Imperial WET Miercurea Ciuc, Autobergamo Deva, Futsal Club Dunărea Călărași și Futsal Klub Odorheiu Secuiesc.

Articol de Adi Dobre