Au mai rămas doar două zile până la startul Final Four-ului Cupei României la futsal! Competiția va fi găzduită, în premieră, de Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara.

Ediția din acest an a Final Four-ului, cea cu numărul trei, e cea mai tare de până acum. O spun chiar cei implicați, la Timișoara urmând să se confrunte campioana City’US Târgu Mureș, vicecampioana Informatica Timișoara, Autobergamo Deva, câștigătoarea ultimelor două ediții ale Cupei României, și FK Odorheiu Secuiesc, formația cu cel mai bun atac din Liga I.

Luni, 20 martie, sunt programate semifinalele Final Four-ului. Iată programul:

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva, ora 17:30

Informatica Timișoara -AS City’US Târgu Mureş, ora 20:00

 Semifinalele vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook „Futsal Romania” și pe youtube.com/FutsalRomania.

Învingătoarele își vor disputa trofeul a doua zi, marți, 21 martie. Finala va fi transmisă în direct la DigiSport. 

Locul trei în Liga I cu o etapă înainte de finalul sezonului regular, FK Odorheiu Secuiesc se numără printre formațiile care au impresionat în acest sezon. Echipa pregătită de Zoltan Jakab, cel mai titrat tehnician din futsalul românesc, e într-un progres remarcabil față de anul trecut. Cu 118 goluri marcate în 19 partide, FK Odorheiu Secuiesc e cea mai ofensivă formație de pe prima scenă a futsalului românesc.

Zoltan Jakab spune că prezența în careul de ași al Cupei României reprezintă deja un bonus pentru echipa sa, dar recunoaște că FK Odorheiu Secuiesc nu se va mulțumi cu simpla prezență în Final Four.

„Norocul joacă un rol foarte important uneori”

– Domnule Zoltan Jakab, ce așteptări aveți de la Cupa României?
– E bine că suntem în Final Four. Suntem mulțumiți cu această performanță. Vor fi, sunt sigur, trei meciuri, cele două semifinale și finala, deosebit de spectaculoase. Șansele noastre sunt cele care sunt. Noi ne știm locul, suntem sinceri cu noi înșine. Dar promitem să mergem la Timișoara și să jucăm futsal adevărat, așa cum o facem mereu. Și să ne jucăm șansa. În Final Four orice e posibil. Să câștige cel mai bun și cel mai norocos! Pentru că, să nu uităm, norocul joacă un rol foarte important uneori.

„Suporterii și sponsorii sunt mulțumiți”

– Care este obiectivul pentru Final Four?
– Principalul obiectiv e acela de a juca futsal de calitate, să promovăm această disciplină atât de spectaculoasă, să jucăm corect, cu respect față de adversari. Dar, dacă tot am ajuns aici, în Final Four, ne dorim să jucăm finala și, mai apoi, să o câștigăm! Suntem realiști însă. Pentru cei care se vor impune în semifinale vor fi două jocuri în două zile, ceea ce nu e ușor. Noi nu avem un lot atât de numeros, așa cum au Deva și Timișoara, dar ne vom lupta. Pentru noi, pentru fanii noștri, pentru cei care cred în noi. E foarte important. Faptul că suporterii și sponsorii sunt mulțumiți de ceea ce văd la echipă e cel mai important. Obiectivul nostru se orientează spre Liga I, acolo unde vrem să jucăm finala mică și să încheiem sezonul pe podium.

„E obligatoriu să-i mulțumim pe oameni”

– În semifinale, luni, întâlniți Autobergamo Deva. Greu?!
– Avem o relație foarte bună cu cei de la Deva. Ne respectăm. Și jucătorii între ei, așa că, am mai spus, va fi un meci spectaculos. Suntem hotărâți să furnizăm surpriza, pentru că toată lumea spune că pornim cu șansa a doua în această semifinală. I-am mai bătut pe cei de la Deva, deci se poate! La noi cel mai important e să jucăm bine, lumea să plece de la sală mulțumită. Am pierdut de atâtea ori, dar publicul a apreciat dăruirea echipei și calitatea futsalului practicat de noi, iar la sfârșit ne-a aplaudat, ne-a încurajat. Oamenii trebuie să vadă că băieții dau totul pe teren. Noi nu avem ca obiective nici Cupa și nici campionatul. La Deva sau la Timișoara aceste obiective sunt obligatoriu. La noi e obligatoriu să-i mulțumim pe oameni.

– Care ar fi realizările din acest sezon pentru FK Odorheiu Secuiesc?
– Faptul că am crescut calitatea jocului nostru și că am reușit să creștem jucători. Sunt doi ani de când cei tineri evoluează alături de jucătorii cu experiență, iar asta se vede. Avem trei tineri care au evoluat mult în acest sezon: Hadnagy István, Kedei Barna, Miklós Tamás. Portarul Andrei Grigoraș s-a integrat foarte bine, lumea îl iubește. La fel și Mihály Zoltán, venit tot de la Sfântu Gheorghe. Toți cei amintiți au crescut lângă jucătorii cu experiență, precum Szőcs László, Szécsi Barna, Szőcs Lóránd sau Klein László, cel care luna viitoare va împlini 41 de ani!

„Final Four-ul vine bine pentru naționala României”

– Aveți probleme de lot?
– Nu, nu avem. Tot lotul e valid.

– E o idee bună Final Four-ul Cupei României?
– Da, cu siguranță, și, așa cum spunea și Cosmin Gherman, antrenorul de la City’US Târgu Mureș, în acest an a fost aleasă bine și perioada de disputare. Dar poate cel mai important amănunt e acela că Final Four-ul se joacă în acest an exact înaintea preliminariilor pentru Campionatul European. Selecționerul poate vedea la lucru aproape toți jucătorii care fac parte din echipa națională. Jucăm între noi, cei mai buni, iar internaționalii, sunt convins, vor da totul, vor dori să arate că sunt în formă, vor dori să impresioneze. Calificarea la Europene e foarte importantă pentru futsalul românesc, iar Final Four-ul e un test excelent în acest sens.

– Pe cine vedeți favorită la cucerirea Cupei României?
– Ca să nu se supere cineva, Odorheiul va câștiga Cupa României!